Kyckling fallet

Läste förresten ett roligt fall ang inlägget jag skrev tidigare om snatteri.

I det här fallet handlade det om en snubbe som ätit upp en grillad kyckling inne i affären. Han var berusad vid tillfället och hade inga pengar på sig.

Enligt lagen begår du inte något brott om du inte har lämnat butiken med varan utan att betala för den. Inte mot snatteri iaf. Det finns tydligen en lag på att du får konsumera varan i butiken om du sedan betalar den innan du lämnar butiken. Och ja det är väl ganska självklart egentligen men han har ju fortfarande varan med sig. Fast i sig. Så detta skulle lika väl kunna vara snatteri.

Enligt lagen så kan du lägga allt du ska handla i fickorna. Så länge du är inne i butiken. Men lämnare du butiken, stiger utanför deras kassa system och dörr så har du begått brott. Har du ena foten innan för så är det lugnt. Konstigt nog.

Kommentarer
Postat av: Cilla

Så om han äter upp kycklingen och gömmer sig i affären samt sover över där, lånar deras toalett.. därefter borde den vara borta ur hans system och han kan helt enkelt knalla ut därifrån med en pånytt hungrig mage.. men han fick ju gratis mat igår ivf ;) Borde ju fungera?

2007-12-05 @ 09:27:01
Postat av: Lina

Haha, ja Cilla du har en poäng där. Men jag tror inte man lyckas sova över i butiken utan att begå något brott så det är frågan om där om det är värt det. Men blir man inte upptäckt så. Då får man leva med det på sitt sammvete bara.

2007-12-05 @ 15:44:09
URL: http://linaramone.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0