2007 efterfest året!

Året som snart är slut. 2007. Var året då vi började med riktigt rejäla efterfester. Då snackar jag galet. De höll på fram till kl 13 på dagen, 11 ibland och om vi var trötta kunde det sluta kl 8. Ibland tog dom aldrig slut. De pågick i flera dagar.


                         

Kusinträff

Efter alla julfester så är det dags för kusin träff. Det ska bli roligt.

Det blir 7:e dagen nu

Bloggen kommer vara lite tyst ett tag

...

Livet är en lång fest!!

same shit!

Det var som jag väntat mig. Stan ser ut som den alltid gjort!

to the big city!

Imorrn ska jag se om det hänt nått inne i vår stora stad. Gissar på att det ser ut som vanligt förutom att de har kommit en bit längre på det fula och onödiga KK huset.

Är alltid lika trevligt att hänga med Madde. Det är bra att någon har tid att göra nått.

Andreas Lundstedt har HIV

När vi började på textilhögskolan berättade en kille i klassen att han haft sex med Andreas Lundstedt i Alcazar. Okej, tänkte jag varför berättar han det? Grabben är bög det har jag redan listat ut. Men han villa väl skryta med det eller nått.

Idag tror jag att killen i min klass ångrar sig.

De senaste dagarna har de stått i tidningen att Andreas Lundstedt lever som HIV smittat och har gjort det i ett X antal år.

Hade killen i min klass sex med honom efter att Andreas fått HIV? Hoppas för guds skull att de hade kondom isf. För alla skull.

Till eder alla önskar jag en riktigt...

image37

Jul break

Yes nu är det dags för lite ledigt. Kommer väldigt passande. Känns verkligen i huvudet och kroppen nu att det vart mycket i skolan. Dock så kan jag ju inte slappna av helt. Har tenta nästan direkt efter jul vilket betyder lite plugg iaf.

Måste packa också. Det är så svårt. Vet aldrig vad man skall ta med sig. Tugnt blir det iaf. Alla julklappar väger också. Aja men det är väl sånt man får leva med.

Imorrn blir det Åland. 18.00 för att vara exakt är jag hemma. Condis mat tack!

Nu ska jag iväg på ett core/spinn pass så att mycket mat skall få plats i magen under julen.

Färskingar i mina ögon men väl etablerade på marknaden

image34
Jamie T- Panic Prevention

Jamie T är en brittisk singer/songwriter som är född 1986. En mycket spännande skiva.





image35

Feist- The Reminder

Årets album enligt musikbyrån. Kanadensiskan som sysslat med all sorts musik har nu slagit igenom igen som singer/songwriter.




image36

The Hold Steady- Boys And Girls In America

Talangfullt amerikanskt rockband. Svänger över åt Indie hållet lite granna.

Överfullt på Emmaus

Nästa år kommer textilbehållarna hemma på Åland att tas bort. Tidigare har man kunnat lämna kläder i dem och de skickas senare iväg. Nu kommer man inte kunna göra det längre, vilket betyder att alla kommer lämna dem till Emmaus. Vilket är jätte bra. Emmaus kommer dock inte att ha råd att ta emot allt, vilket jag förstår.

Skulle jag bo hemma nu vet jag vad jag skulle göra. Det behövs en till butik som Emmaus. Varför inte Myrorna eller Röda Korset? Ålänningar är bra på att lämna in second hand kläder och på att shoppa loss där. Kanske är det för att allt annat är dyert eller så är det för att vi är snåla.

Men i vilket fall så ser man ju nu att Åland är redo för en till butik. Marknaden finns där. Kan inte någon vänlig själ hitta en bra lokal och öppna en till second hand butik?

Kino huset skulle vara perfekt!

Rock till 100%

image33
foto: Olivier Degoulange

Riktigt häftig body måste jag säga. Skulle vara skit cool till ett par svarta stuprör. Skulle dock inte välja att ha den silvriga capéen kvar.

Härligt Finland!



Nu var det vår tur att vinna. Vi var värda det!
3-2 mot sverige.. härligt härligt!

Kreativ impulls helg.

I helgen har det vart glögg fest och utgång. Jag kan även bocka av en massa saker som jag har skjutit upp hela tiden.

Har vart riktigt kreativ i helgen.

Har sytt en tunika åt mig som jag hade på festen i fredags. Är riktigt nöjd med den faktiskt. Kanske lägger upp någon bild. Idag har jag sytt en tubtopp. Har alltid velat haft en i styvt material som är figursydd. Nu har jag det. Snart. Är inte riktigt klar, måste köpa en dragkedja och sy i den bara. Kanske är passande som någon jul outfitt.

Mammas julklapp är också klar. Härligt härligt!

Nu är det bara att städa lite som gäller.

1 år äldre...

blir jag om en månad exakt.

Jag blir stressad av åldern. Jag har ju inte hunnit med något. Jag måste ta tag i allt jag vill gör.

1. Säsongsjobba 1 år: Fjällen på vintern och golfen på sommarn
2. Göra en tjejklassiker
3. Åka till sydamerika och backpacka
4. Bli egen företagare inom mode branchen
5. Utbilda mig till polis

Jag har 8 år på mig. Det är bara att börja arbeta på saken!

Favoriter från H&M

image31

Oioioi

Hade helt glömt bort den bästa återkommande julkalendern. www.oioioi.se
Fick ett mail av en kompis som påminde mig om att läsa den.
Har följt den i 3 år och självklart kommer jag hoppa på den och följa den i år med.

De är helt sjuka! Underbar humor i julstressen.

Läs den!

Jag blir attakerad

Ett förkylningsvirus håller på att attakera mig.

Det måste hindras.

Jag har ingen chinaguard. Finerexin funkar nog lika bra.

Kan inte, får inte bli förkyld nu till julen.

Tjejklassiker

Är väldigt sugen på att göra en tjejklassiker. Skulle vara spännande att se om man klarade av det. Kanske man skulle köra tjejvättern i juni, vansbro tjejsim i juli, lidingö tjejlopp i augusti och avsluta med tjejvasan i mars 2009.


Någon som tror att jag skulle klara det?
Någon som hänger med?

jul, ge mig mer jul

Jag behöver jullov. Är helt slut. Paus nu tack.

I helgen är det glögg fest sen är det bara några dagar kvar i skolan.

Nununununu...

20/12- 7/1 är jag på Åland

Konkurs

Jag, jag som läst privatekonomi, jag som läst flera ekonomi kurser, jag går i konkurs. Undrar hur det går till? Vad händer med en? Dör jag som person men inte kroppsligt?

myt

Det blir micron i framtiden. Kallt vatten funkade inte.

Gröt

När jag gick på husis vi fick lära oss koka gröt. Det var snart 5 år sen. Vi fick lära oss koka gröt i en grötkokare, inte i vanlig kastrull på spisen. Varför fick vi inte det? Det är konstigt för jag tror inte det är så många som har en grötkokare hemma. Jag kom och tänka på det nyss när jag stog och lagade gröt. Tänkte köra den i micron som vanligt men bestämde mig för att prova spisen. Det funka väl bra. Den vart god iaf.

Men det här med kastrullen? Vi fick lära oss att det ska vara kallt vatten när man skall diska kastrullen sen. Men jag är fortfarande väldigt skeptisk till det. Allt funkar ju liksom med varmt vatten. Men till mannagrynsgröt skall de faktiskt vara kallt vatten när du rengör påstod fröken Fagerström. Kastrullen står nu på diskbänken med kallt vatten i sig. Funkar det så ska jag skippa micron och laga oftare på spisen. Det här är sista chansen.

Sjukt konstigt

Vart fest igen då. Inte alls meningen. Tessan kom över. Grogga till det lite och sen iväg till Elin för att möta upp de andra och gå upp till Gustav på julfest. Ja galet. Vad hände?

Var via Kristin och Martin på vägen hem där också. Vi cyklade. Det var ett galet äventyr kan jag säga. Idag är en lite tråkigare dag.

Bakis!

Glögg "pre party"

Igår var det lite uppvärming inför nästa helgs stora glögg fest.
M och C stod som vanligt som värdar.
Typ halva klassen kom och det var nice. Drack lite glögg och snackade en massa skit. Hästar var ett ämne där ett tag. Jag gillar inte hästar de är stora och farliga. Som hundar.

Vi körde lite music quiz där ett tag och det var väl trevligt, lite blandade musiksmaker där. Vart som vanligt kaotiskt med alla regler och åsikter om att; nä så kan det inte vara, så här ska det vara o.s.v

Sedan fick vi oväntat besök IGEN. Securitas. Hoppsan. Andra gången de kommer på deras fester. Så löjliga grannar som inte kan komma och säga till själva först. 3 varningar och du åker ut.

Så nu lär der inte bli någon stor glögg fest nästa helg. Inte hos M och C skulle jag tro iaf.

Men vi fick iaf ett "pre party"

Nr. 5 på önskelistan

image30

Vill ha, vill ha!!

Nr. 4 på önskelistan

image29

Har du mjölkat en ko? Sett ett vulkanutbrott? Fångat en fisk med bara dina händer?
Den här boken innehåller 101 förslag på olika saker som du bör göra innan du dör.
Jag gillar sådana böcker. Är alltid roligt och se vad man gjort. Skulle tro att jag gjort en hel del av de förslagen som finns i boken. Gillar äventyr!

Fynd från Myrorna

Hittade denna fina lilla sjal/scarves på Myrorna idag. Ibland fyndar även jag på Myrorna. Har aldrig vart mycket för second hand men jag börjar lära mig. Är ju ett gott syfte bakom det hela. På Myrorna här i Borås är det också lätt att se vad som finns. Hemma på Emmaus så är det alltid mycket folk och trångt. Man vill inte gå in där. Härlig gul färg med jätte fint mönster i svart. Har alltid haft en liten ching för gult.

Tätningslist

Har precis kommit hem från 20 varv på stan. Ja det känns som att jag gått i evigheter utan att hitta det jag ska ha. Kan ju säga att jag behöver ju inte gå och träna idag iaf. Till på det så är mitt busskort slut så jag var tvungen att gå hem från Knalleland. Palla inte betala 20 spänn för att åka de där livsfarliga bussarna. Nu vet jag inte om jag ska ladda kortet heller, finns bara 30 dagars kort och det känns lite dumt att göra det när jag inte kommer att vara i Borås över halva den tiden.

Ja men iaf, när jag kom hem så ser jag en lapp på golvet:

Hej
Har satt tätningslist på det högra fönstret.
Ab Bostäder

Äntligen får jag lite värme i lägenheten och mina gardiner kanske slutar fladdra så att jag inte behöver tro att det spökar här tänker jag och går in.

Men vad fan?????? Hela lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Blommorna på köksbordet, tv:en iväg rullad till mitt på golvet och hela golvet är fullt med torkad flagnad målarfärg som snubben antagligen har skrapat bort. Detta har han sen spridit runt med sina skor, troligen. Det är vita flagnor över allt.

Jag orkar inte! Jag som bara ville slänga mig på soffan och vila framför tv:en efter 20 tusen varv på stan. Jag ser inte tv:en så nu måste jag städa också.

Fuck!

ps. Varför bara det högra fönstret? Tänker han komma tillbaka och skita ner lika mycket när han får lust att göra det vänstra fönstret? Glöm det då fryser jag hellre! ds.

sista jul shoppingen

Idag skall de sista julklapparna köpas.
Måste även handla lite mat, det börjar sina i skåpet om man säger som så.
Ska på en föreläsning om mönsterskydd snart, det ska nog bli intressant tror jag.

Panik!

Imorrn dricker vi glögg...

Nr. 3 på önskelistan

image26

Det här gillar jag. Lite Guns and roses eller vad kan man säga? Finns i begränsad upplaga. Från Titti B.

Jul shopping

Mamma
Pappa
Kim
Ricko
Madde
Emma
Alarik
Laura

Dessa personer tycker jag är värda en julklapp i år. Har inhandlat vissa idag men måste fortsätta imorrn. Dock har pengarna tagit slut.

Någon som vill ge mig en julklapp i förväg innehållande massa pengar och då menare jag massa för det är det jag behöver?

Kyckling fallet

Läste förresten ett roligt fall ang inlägget jag skrev tidigare om snatteri.

I det här fallet handlade det om en snubbe som ätit upp en grillad kyckling inne i affären. Han var berusad vid tillfället och hade inga pengar på sig.

Enligt lagen begår du inte något brott om du inte har lämnat butiken med varan utan att betala för den. Inte mot snatteri iaf. Det finns tydligen en lag på att du får konsumera varan i butiken om du sedan betalar den innan du lämnar butiken. Och ja det är väl ganska självklart egentligen men han har ju fortfarande varan med sig. Fast i sig. Så detta skulle lika väl kunna vara snatteri.

Enligt lagen så kan du lägga allt du ska handla i fickorna. Så länge du är inne i butiken. Men lämnare du butiken, stiger utanför deras kassa system och dörr så har du begått brott. Har du ena foten innan för så är det lugnt. Konstigt nog.

Snatteri

Håller just nu på med ett arbete i Affärsjuridiken som handlar om snatteri. Jag och en klasskompis skall skriva lite allmänt om snatteri och om några fall som tagits upp i rätten.

Nu när jag sitter och läser om detta kommer jag att tänkta på när jag var runt 15 år. Oj vad vi snattade då. Kan inte förstå att man snattade så mycket. Det var allt möjligt från pennor till cider, på den tiden drack man inte öl. Det är helt sjukt att vi aldrig åkte fast.

En helt vanlig dag efter skolan kunde man fara in till stan och snatta varor för säkert närmare 100 euro (500mk som det var på den tiden) om det var en toppen dag och man var på extremt bra humör. Nu idag vågar jag knappt ta en godis ur lösviktssortimentet. Eller jo det gör jag nog. Men där går gränsen.

Jag vet inte om vi snattade för att det var roligt och gav kickar eller om det var för att man var fattig och inte hade råd att köpa det man ville ha. Självklart måste det vart för att man var tuff när man gjorde det. För så mycket onödigt som vi snattade vet jag att jag inte hade gått och köpt om jag hade haft pengar.

I massa olika artiklar om snatteri på nätet kan man läsa om flera15-17 åringar som snattar och åker fast. Det är riktigt tragiskt att folk gör detta. Butikerna förlorar massor pågrund av snatteri och det leder till att de höjer priserna på varorna. Enligt statistiken är det tyvärr flest kvinnor som snattar. Jag kan hålla med där. Vad jag minns så var vi bara tjejer i gänget som åkte in på våra "rundor".

Fredags bus

I fredags var vi på trägårn. Där var det mini festival Hello Sunshine. Det var jätte skoj måste jag säga. Banden var skit bra. Tror jag. Jag minns inte, det är det som är grejen. Jag vet att vi rockade som fan till nått band för att det var underbart bra, men jag minns inte vilket. Skit!

Antingen var det
Jonas Game
Killerchaps
Torpedo

Jävla jul

Jag hatar julen. Det finns inget bra med den. Eller jo att man får lite ledigt från skolan då. och glöggen är god men det är fan allt.

Julen är överskattad. En lång väntan med höga förväntningar.

-Vad fick du i julklapp?
Detta är en standard fråga på juldagen när man träffar alla kompisar. Som att dom bryr sig om vad man fick, de vill själva bara berätta vad de fick.

Tänk på de som aldrig får något, de som är nöjda och glada fast de inte får något och sen när alla frågar måste man ljuga för att vara populär. Man hittar på en massa saker, alla saker blir mer värda än vad dom är. Detta gör vissa fast man är jävligt nöjd med läget och allt som det är.

Ja men visst!

Trevlig första jävla advent då!

Eller?

Billigt är bra

image24image25
Köpte dessa fina tröjor från hm.com. Bra att ha till den kalla vintern som förhoppningsvis kommer snart.
Nu regnar det, är mörkt och dystert ute.

Osynligt besök

Ibland när jag och säkert många andra är fulla gör man konstiga saker. Igår var en sådan dag. Jag minns en massa konstiga saker som hände. Sen minns jag inte vissa som deltog.
Idag har jag besök av ågren, jag har en jäkla ångest. Jag brukar inte ha ångest.

Bakis

image23
Så bitter kan man vara

RSS 2.0