Det närmar sig den 22 april

Idag har jag fått mitt första schema. För de första 4 veckorna.
På Valborgsmässoafton kommer jag jobba till kl: 17.00 så vi kommer fira Valborg här i Sverige. Jag är ledig 1 maj så fira kommer det bli! Var???
Sen är jag ledig 8-9 maj så jag kan följa med på kryssningen!! Fan vad skoj! Nu måste vi fixa en hundvakt bara. Någon som vill vakta Bacci en natt?
Jag är också ledig helgen 15-16 maj så jag kan dra till Oslo om någon vill...??? Men måste vara hemma till måndagen igen för då kanske jag jobbar. Jag har alltså fått schema t.o.m 16 maj.

Fan vad nice!


Bacci är återigen en vit hund

Ikväll har vi vart duktiga och tvättat Bacci. Hon var så duktig så och nu är hon fin och redo för fest på lördag. :)


Några bilder från festen i Täby



Tack för en trevlig fest Ardi. Det gör vi snart om!

Trötttttttt

Har precis kommit hem från Stockholm. Är för trött får att skriva nått så jag återkommer med detaljer och bilder.
Nu bakispizza!


The Departed och Kebabpizza

Ikväll ska vi kolla på film. Jag köpte The Departed på Blueray för ett tag sen och vi har inte kollat på den än. Roland har sett den förut men jag har aldrig sett den, så det ska vi göra ikväll. Eftersom det inte än någon "standard" hemma hos Johan så blir det att kolla film hemma istället och köpa kebab från Kebabhuse. Men det funkar bra det också.



Imorgon drar vi till Stockholm. Det blir fest med middag och sen förmodligen utgång. Jag hoppas på nått ställer på söder. Eller Patricia igen kanske, det var riktigt nice på den båten! Vad gör ni i helgen?

Här kommer några bilder från när vi var på Patricia sist:


På begäran av Klas


Mina två söta älsklingar myser i sängen


Toksöta Bacci



Så där ja, då har jag fått upp lite bilder också då. :) Ska försöka ladda upp bilder oftare. Det har blivit så sällan eftersom jag är en kass fotograf och alltid glömmer ta bilder. Skärpning!

Här kommer bildbevis på att Bacci hjälpte mig baka :)



och det vi bakade ser ni här:

(bilderna är tagna med mobilen så de är lite suddiga)


Påskfint

Idag har jag fixat lite fint inför påsken. Var till Rolands pappa och plockade påskris så nu har jag fixat vårt eget ris för första gången. Har nog inte fixat sånt sen jag var liten. Fint blev det!


Jag kom på att jag inte visat det snyggaste av min bil


Det är insidan som räknas. =)


Grattis Madde!



Grattis till dig ruffsboll.


Ja, nu vakna ni till liv :)

Det trillade in lite kommentarer efter att jag påpekat er slöhet. :P Jag tror det är det som är orsaken iaf. Det är orsaken för mig. Det är ju så enkelt att klicka in på en blogg och sen klicka vidare till nästa. Det är långt till tangentbordet ibland. :)

Tack tack för att ni läser och kommenterar, det ger mer motivation till att skriva.

Snart är det sommar och jag kommer kanske få ha några dagar ledigt och ha semester vid sommarstugan på Åland. Jag har aldrig vart där på semester. :)

 


Vart är alla kommentarer?

Jag tycker det är jätte tråkigt att ni inte kommenterar någonting. Ni är ändå över 45st som läser min blogg dagligen. Bara för att man är nyfiken behöver man inte vara anonym. :)
Kom igen nu. Det är roligare att blogg om ni också ger lite respons. Ni ska ju inte kommentera hela tiden då, men någon gång måste ni ju tycka och tänka nått när ni läser min blogg. Annars är det väl ingen mening med att läsa den? Eller? Varför läser ni min blogg? :)


Klart!!

Ja då är tvätten klar då. Bacci och jag har också bakat idag. Ska se om jag orkar lägga upp bilder sen. Det blev iaf Chokladsnittar och Nougatrutor. Har ni tur så kanske det finns några kvar till festen. :) Med det finns dock en risk till att herrn i huset äter upp dem. Han gillar kakor till kaffet, och det gillar jag för då får jag baka.

Ikväll ska vi iväg till Peter och Mary. Bacci ska få leka med en hund som de vaktar den här veckan. Den hunden är en ras som är väldigt lik Bacci. Så det ska bli skoj att hon får busa av sig lite.

Auf wiedersehen.

Tvättdag

Idag tvättar vi. Jag och Bacci. Roland är i skolan. Det är så tråkigt att tvätta men det är roligt att ha rena kläder. Dubbelmoral? Och vi ska få en ny tvättmaskin till tvättstugan. En snabbare, vilket är skitbra då nuvarande tar 1h och 15min. Vilket är allt för länge!



Annars idag så har jag ringt en massa ärenden. A-kassan bland annat, där är det ännu en gång stopp i min handledning. Handels väntar nu på att en utredning hos ALFA-kassan ska bli klar. De ska kolla så jag inte fått ersättning från min finska A-kassa samtidigt som jag fått ersättning från ALFA-kassan. Suck! Om nu detta kan bli klart någon gång! Jag behöver pengarna!!!!!



Pusst

Jag tror tentan gick bra. Det känns som det. Det var några saker jag inte kunna, men det ska nog inte förstöra för att det ska gå som jag vill. Så nu får jag vänta med spänning på resultatet.

Vi ska ha "påskfest" den 3 april och jag har nu börjat höra mig för lite om vem som kommer. Det verkar som att vi blir några stycken. Hoppas Mia, Marre och Viktor också kan komma. De skulle vara skoj. Det blir utgång i Arboga och på Stadkällarn då. Vi har inte vart dit sen Halloween så det ska bli skoj.

Nu är jag ledig!! :) inge plugg och samma gäller Roland. Vi drar nog till Sthlm på lördag verkar det som. Skippar nog Åland. Det får bli i april istället.

Jag kunna sova

Idag tänker vi inte. Glömmer alla bekymmer och bara pluggar istället. Jag lägger ner mina tankar i boxen och lägger locket på, som alla andra dagar.

Tenta i eftermiddag.

plugg

depp depp depp

skit också! Jag är depp just nu. Kommer inte kunna sova inatt. Tänker för mycket.
Vad jag tänker på vågar jag inte berätta. Det finns ingen att berätta åt. Jo Roland, men han vet. Han är snäll. Han känner mig.


suuuuuuck

Deutsch lernen

Tenta imorgon!! Idag är det plugg som gäller. plugg plugg plugg. Blir snurrig i huvudet. Jag tänker snart på tyska känns det som. Är det ett bra tecken?
Det kommer nog gå bra det här. Jag vill ju lära mig så. Snart ska vi ner till södra Tyskland, där vet man ju inte hur folk beter sig. Bäst att lära sig deras språk så att jag inte blir inlåst på en toalett.

Servus!
Ciao!
Som man säger i södra Tyskland


Nu är det exakt en månad till jag börjar jobba

Den 22 april smäller det. Då har jag min första dag på nya jobbet. De ska bli riktigt skoj och jag ser framemot det jätte mycket.
Det bästa med jobbet är att jag får vara med från början och starta upp en butik. Alla kommer vara nya på sina arbetsplatser. Alla ska läras in och all kommer att stå på samma nivåer. Bara att få vara med från start ser jag som en bra merit. Jag har inte tänkt jobba på MM hela mitt liv kan jag meddela. Det känns som att det kommer bli några år. Kanske 3. Det siktar jag på först.

Jag ser också fram emot att träffa nya blivande arbetskamrater, en lön och en fast punkt i vardagen. Det ska bli skönt att se framemot att få vara ledig någon dag. Nu är jag ledig hela tiden. Så en månads ledighet nu. Bäst att passa på att göra så mycket som möjligt!


Årets glass


Jag gjorde ett test om vilken glassort jag är. Det var årets nyheter från GB som presenterades. Den jag blev ser ni ovan. Den ska jag helt klart testa. Jag är en riktig glassmänniska. 

Igår schtekte vi sol, idag snöar det



Nu känns våren helt plötsligt avlägsen igen. :( 

Nu går vi ut i vårsolen, snön smälter för fullt


Badminton

Ikväll har vi vart och spelat badminton. Det var riktigt roligt ikväll och jag var på g. Dock förlora oftast mitt lag. Hmm. Skit!
Annars idag så har vi pluggat. Har lärt mig en massa klädesplagg på tyska. Som t.ex. Anzug. :)

Imorgon är det fredag och Veronakebab samt film som gäller. Vi ska ta det lugnt i helgen. Så inga ideér nu.

Blä dag

Idag har det vart en lite sämre dag. Jag har vart lite deppig och inget har vart roligt. Tur att Roland kom hem från skolan tidigt, då vart allt bättre. A-kassan var det som förstörde min dag. Det kommer ta evigheter innan jag får pengar från dem och det går inte riktigt.

Avslutade kvällen med en milkshake från McDonalds :) bra slut iaf! gott gott!

Helgen som var

Vi drog alltså till Örebro. Väldigt spontant. På lördagen åkte vi Snowboard, 2.5mil utanför Örebro finns det tydligen några backar. De var inte stora men det var iaf nått. Skoj var det och så härligt väder. På eftermiddagen när vi tröttnat på backarna åkte vi tillbaka till Örebro och började festandet. Jag trode vi skulle ta det rätt lugnt men vi blev bjudna på drink efter drink. Så jäkla goda var det också! De var mixade på frystabär, någon läsk, juice och mango sprit. Vi spelade kort och kollade på melodifestivalen. Rätt låt vann! Sen så drog vi ut till ett nytt ställe i Örebro (nytt för oss) Ritz hette det och låg i ett gammalt badhus. Var riktigt fint där inne. Musiken var dock inte den bästa.

Jag blev också påmind om hur god McDonalds cheesburgare är som fyllekäk.


Tack för en trevlig helg Jimmy och Therese.


Shopping sug

Efter att ha sätt en snygg skinnjacka från KappAhl, så surfade jag in på deras hemsida och jag konstaterade att det fanns några godingar där. Förvånansvärt, KappAhl är för mig lite "vuxet". Skinnjackan jag sätt hittade jag dock inte.




Fint va? Synd att det är tomt på kontot.

Bakis...

återkommer i kväll eller i morgon. Vi har vart i Örebro och röjt!


Sooooooolen skiner

Jag har precis kommit hem från en 45 minuters promenad med Bacci. Vi tog en runda runt Arboga centrum. Det är varmt och skönt ute, solen skiner och det blåser inte. Härligt vår väder! Snön smälter överallt och det börjar bli stora vattenpölar på trotoarerna. Vilket jag inte gillar. Jag vill ta på mig mina Converse och glida runt på torra asfalten. Just nu klampar jag fram i mina vinterkängor eftersom de har rätt hög sula och vattentäta. Bacci blir dessutom jätte skitig av att gå ute nu också.

 


Utsikt från vårt fönster, Vinter 2009


Badminton

Ikväll har vi vart och spelat badminton. Det var skoj och lite svettigt till och med. Annars idag så har vi inte gjort så mycket. Vart på promenad med Bacci, tvättat och pluggat.

Bacci börjar bli sig själv igen nu. Hon har vart väldigt morrig och skällig den senaste veckan. Vi vet inte varför, men det känns som att hon är lite osäker. Att hon inte känner sig trygg. För hon skäller när det är ljud ute i trapphuset eller grannen som låter. Men hon springer inte fram till dörren. Det brukar hundar göra om de vill vakta. Men Bacci hon kryper upp i ens famn och sitter där en stund. Det känns som att hon blir rädd. Kanske hon känner sig osäker eftersom vi lämnat bort henne ganska många gånger den senaste tiden? Svårt att veta. 

Vi har en jäkligt trött hund



Jag gick en långpromenad med Bacci i eftermiddag och så här har hon sett ut hela kvällen.

Karlsruhe & Baden- Baden

Jag berättade för Roland igår att jag var sugen på att åka till Tyskland igen. På en minisemester. Vi har inte vart dit på ett tag nu. Så Roland och hans farsa nappade på min idé och nu ska vi åka till Karlsruhe och hälsa på en släkting till dem. Jag har träffat han förut och han var en av de roligare typerna. Med två barn i våran ålder. Så den 16- 19 april ska vi åka. Det blir precis innan jag börjar jobba.

Karlsruhe ligger i södra Tyskland och Ryanair flyger till Baden-baden som ligger i närheten. Så vi ska passa på och se den staden också. Antagligen är det vår och nästan sommar där nere då. De ska bli så skönt och roligt att få åka iväg en sväng.


Karlsruhe


Casino i Baden- Baden


The sun is shining! Inte ett moln på himlen i dag heller.


In Borran we did it like this!


Drömmer mig bort till varma länder

Jag vill åka iväg på en resa innan jag börjar jobba. Nu har jag tid men inte pengar. Undra om det går att lösa på något sätt?
Jag skulle villa åka till Jordanien, Egypten eller någon av Canarieöarna. Inte Teneriffa igen då. En sista minuten kostar inte mycket så jag hoppas A-kassan skickar mig lite pengar innan månaden är slut för då åker vi.
Någon annan som vill komma med oss? :) Efter den 24:e kan vi åka.


Arvika 2010

Fett! Jag vill åka dit! Hänger ni med? 15-17 juli! Jag hoppas verkligen jag får ledigt då. Har redan önskat de.
995 spänn. Banden att se:
Robyn
Volbeat
Babyshambles
In Flames
Familjen
Kent
Markus Krunegård
Donkeyboy
Takida


Peace & Love 2008


Hultsfred 2007


Hultsfred 2005

A- kassan var god dröj

När jag blev arbetslös i oktober så anmälde jag mig arbetslös till ALFA- kassan här i Sverige. Det är A-kassan för dem som inte är ansluten till någon kassa. Så det var dem jag skulle vända mig till för att få pengar. Det tog ett tag att få beslut, men jag fick lite pengar för oktober- november av dem. Eftersom jag jobbade hela december fick jag ingen för den månaden. Och eftersom jag fick jobb så gick jag med i Handels A-kassa 1 januari 2010. Så när jag blev arbetslös igen var det av dem jag skulle få pengar. Men idag den 3 mars har jag fortfarande inte fått något. Det har alltså gått lite mer än två månader. Det visade sig också att jag vart medlem i finska A-kassan sedan 2008. Vilket betyder att jag får ta med mig det till Handels A-kassa och tillgodoräkna det och ska därmed få högre ersättning. Men jag har inte fått något än!!! Det tar tid! Ringde dem idag och det är något med övergången från ALFA- kassan som tar tid.

Min feta lön som jag fick från Expert håller på och tar slut nu. Jag har alltså klarat 2 månader på en lön men det börjar sina. Jag behöver mina pengar från A-kassan. Jag har rätt att få dem!!


Solen skiner och det är +5 grader i skuggan


Vinterpromenad längs Arbogaån



Att flytta från Åland medför en viss saknad. Jag saknar bland annat närheten till havet. Jag har alltid gillat havet. Det är det bästa som finns i naturen. Havet kan lugna och glädja mig. Jag kan riktigt njuta av havet. Men samtidigt kan det vara mörkt och ruskigt. Här i Arboga så finns det inget som motsvarar havet. Det finns en å och massa sjöar men jag tycker verkligen inte en sjö ger samma känsla som ett hav gör. Havet är öppet och oändligt. En sjö tar slut, den är omgiven av land och instängd. Det andas inte samma lutf! I sommar kommer jag sakna känslan av att bada i havet. Jag kommer sakna havet runt Åland.  

Paj med oliver och skinka



Denna paj lagade jag här om dagen. Provade med en annorlunda pajdeg eftersom jag inte är så förtjust i den klassiska pajdegen. Den här hade jag yougurt i. Recept finns här. Jag hade även i skinka för att göra den lite mindre vegetarisk. :)

3D film

Igår var jag, Roland och brorsan på bio. Kollade Alice i Underlandet i 3D format. Själva filmen i sig var väl sådär. Väldigt konstiga karaktärer, men det var coolt att se i 3D. Jag tror 3D skulle göra sig riktigt bra i action filmer. Det kommer nog så småningom.

Annars i helgen så har morsan, Kim och Eppu vart här. Vi har väl mest shoppat. Eller de shoppade, vi var till Västerås den här gången. Vi köpte bland annat en allt i ett skrivare, fotoramar och tavlor. Så nu är väggarna lite mer prydda. Det har alltså vart en lugn helg, inget alkoholintag alls. I kväll ska vi ha 24 maraton.

Ps. Våren är här nu.

Simma simma

Nu har jag precis kommit hem från badet. Har vart och simmat med Marja-Lena. Det var skönt att simma men fortfarande lika långtråkigt. Bubbelpolen är bäst.

Nu ska vi dra iväg på Kebab kväll. Blir att se två riktigt bra filmer om jag får välja. Men knappast. :)
Shutter Island var förresten skit bra!! En klockren Lina film. Spänning och bra skådisar. Se den!

Sol idag igen!

I like it a lot!! Jag blir på så mycket bättre humör när det är fint väder ute. Vi vaknar tidigare och är helt utvilade.

Helgens planer? Nada! Eller jo bio på lördag kväll. Alice i Underlandet i 3D. De ska bli skoj att se. Mina föräldrar kanske kommer på besök. Om de vågar ge sig ut på havet och isen. Vi får se.

Nu ska vi ut och andas.

God morgon! Ha en trevlig fredag!

Sveriges värsta bilförare

Vad fan är det för program? Vilka trafikfaror! De personer som är med i programet måste verkligen fått sitt körkort i Kallogspaketet. De kan inte köra för 5 öre. Inte undra på att det sker så mycket olyckor ute i trafiken. Undra om de kanske förväringer allt? Jag hoppas det. För så dålig förare kan man inte vara. De vill nog bara ha ett bra tv-program.

Så är det! :) Nu kollar vi på ett till avsnitt.

Sol ute! :)

Tredje dagen i rad nu som det är sol ute. Nice! Måste ut och andas frisk luft. :)

För övrigt är Bacci gnällig. Morrar, vill inte leka ensam, vill inte va i samma rum som oss, gnager inte på sitt ben. Hmmmm. Hoppas det är hennes tänder som spökar, att det inte är nått annat. Men snart har nog alla tänder växt klart. Tur det!

Min nya bil, en Fiat 500 -08


Bacci i fullfart 2010-03-02


Vinterlandskap


Tidig morgon

I dag vaknade vi tidigt. Älsklingen väckte mig vid 8.30 tror jag. Bacci hade tydligen fått tag på nått papper som hon gick lös på. Det vaknade Roland av. Så i dag har vi hunnit med en hel del, fast klockan bara är 14.00 nu. Vi har vart ut till Hammre och huggit ved och skottat snö. Sen var vi till ÖoB en sväng och nu ha vi vart hemma ett tag. Jag har pluggat tyska och Roland spelar. I kväll har jag föreläsning igen. Det går helt okej för mig i tyskan tycker jag. Lite lär jag mig allt. Men vi får väl se om det räcker då tentan är om 3 veckor.

I helgen kommer mamma, pappa och Kim hit. Så det kommer bli en lugn helg. Eller ja lugn kanske den inte blir men i alla fall nykter. Vi tänkte ta dem på bio på lördag, här i Arboga, på Alice i Underlandet i 3D.

I morgon blir det också bio. Fast i Örebro med Peter och Mary. Vi ska se filmen Shutter Island.

Ciao!

Medåkersfesten 2010



Det vart en lyckad och mycket rolig fest! Tack alla som kom.

Snö, snö och åter snö.

I dag är det en inne dag. Det är snöstorm ute och inte alls trevligt att vara ute. Har precis gått en sväng med Bacci. Men nu stannar vi inne resten av dagen. Just nu tvättar jag och bakar bröd. Sen ska jag plugga en sväng och borsta Bacci. I kväll är det dags för bad.

Jag hade hoppats på att snön skulle börja försvinna nu efter helgen då det vart plusgrader och regnat men det verkar inte riktigt som det. Tror det har kommit minst 10cm snö i natt. suck!

Men bilen går bra!  

RSS 2.0