Tyskland, Hamburg imorgon

Det blir ut och resa igen. Imorgon åker vi till Hamburg. Kommer hem på måndag. See you then.

Tallin kryssning

Kom hem från kryssningen idag. Den var rolig. Det var så mysigt. Tallin var fint. Särskilt gamla stan och dess fik. Ska lägga upp några bilder också. Nu måste jag återhämta mig. Finns massor att göra. På torsdag drar vi till Tyskland. Ojoj, de händer mycket nu.

Måste plugga....

Apelsinstubbe med chokladtopping

En stubbe blir det. Mmm, gott! Framför allt enkelt.

Alla besök på en och samma gång

Ikväll kommer Madde och Hampus förbi. Innan standard kebaben. Jag som vill laga tårta att bjuda på. Men hur tusan ska vi orka äta en god tårta och sedan en god kebabpizza? De går inte! Jag som knappt får i mig pizzan fast jag är aphungrig.

Sedan kommer mamma, pappa och Eppu. De kommer ikväll någon gång. Hoppas jätte sent. De ska kolla på bilar så de stannar hela helgen.

Kanske jag skulle ta och baka en tårta iaf? Mamma och Pappa kan ju äta upp den.

Tallin here we come!!

Jag och Roland ska åka på kryssning till Tallin. På söndag och kommer hem på tisdag. De ska bli roligt att komma iväg en sväng. Jag har aldrig vart i Tallin vilket gör de extra roligt. Orsaken till att vi åker är att vi firar ½ år tillsammans. Mysigt!

Tänk om vi inte hade åkt på Peace & Love Madde, utan åkt på Hultsfred istället. Då hade inte livet vart så där bra som det är nu. Antagligen hade de vart som alla andra vintrar. Grått, ensamt och kallt.

De blir mycket resa nu. Men de tycker vi om. Roland älskar att resa. Då gör jag också det. Så är det. Allt Roland tycker om tycker jag om. (nästan)


Fullt upp

23-25 januari
Mamma och pappa kommer hit, fest hos Hahne på lördagen

25-27 januari
Till Tallin, Roland och min ½ års dag den 26:e

29- 2 februari
Till Tyskland, Hamburg

5-7 februari
Till Åland och hämta Eppu

11-16 februari
Laura kommer på besök, 159-års fest på lördagen

18-19 februari
Till Åland och lämna Eppu

21 februari
Tenta

23 februari
Till läkare med ryggen

26- 2 mars
Till Göteborg, på Camillas födelsedagsfest

Sen har jag inget mer inplanerat, tror jag. De här får funka som min kalender så länge.

Dåliga godisätare

Nu är vi mätta men det syns inte ens att vi tagit godis ur skålen. Den är fortfarande full. De kommer räcka en vecka, MINST!

Jag är helt enkelt ingen godis människa. Jag är en chips människa.

Vad föredrar ni? Chips eller godis?

Godis svull


Långpromenad

Idag har jag äntligen haft krafter för att ta mig ut. Följde med Roland till skroten. Var meningen att vi skulle dit och hem, men vi vart sugna på godis och gick "via" ICA i BigInn. LÅNG OMVÄG! Specialpriser på godis lockar alltd. Och om vi köpte godis. Vi köpte en "Carin och Emil" påse som jag kallade det. 1,8kg =) De kommer räcka lääääänge för oss.

Nu är jag trött som fan. Hoppas jag inte slitit ut mig för mycket. Promenaden vart säkert 1,5 mil.

Nu ska jag moffa godis på soffan och plugga lite. På fredag ska jag träffa min grupp för lite planering.

Jag vill också vara snygg.

Att plugga på ditans och vara sjuk. Jag känner en tendens till att bli förslappad. Heter det förslappad? Jag känner mig iaf det. Jag ligger i sängen hela dagen, pg.a att jag inte har någon kraft i kroppen till att göra något. Jag är trött på det. Jag ligger där som ett mähä och inte bryr mig om omvärlden utanför mitt fönster.

Jag hatar att jag inte känner någon motivation till att göra mig snygg. Om jag rör mig i lght så är jag iklädd t-shirt och trosor. Innan jag blev sjuk hade jag mjukisar på mig också. Jag har till och med slutat borsta håret. Igår gjorde Roland det på mig. Han tröttna väl på min ovårdade aura. Och jag förstår han. Jag är så trött så jag är trött på mig själv.

Jag vill ju vara fin. Fin för omvärlden och Roland. Klä mig snyggt. Men just nu har jag inget snyggt i garderoben (i mina ögon är inget jag har snyggt längre). Sminka mig, vad spelar de för roll är det enda som snurrar i min skalle. Fixa en fin frisyr. Det går inte, mitt hår är en rishög, hundra år sen jag klippte eller färgade det.

Jag vill inte vara en lodis.

Jag vill ha fina kläder, fint hår, fint smink och ett socialt liv.

Grattis Sofie på din 23 års dag!


Grattis Mari på din 22 års dag!


Plugg

Nu drar plugget igång. Var ska jag börja? Ska läsa 3 kurser nu samtidigt. Rörigt men det kommer nog att gå bara jag kan koncentrera mig och komma igång. Jag är dock inte så sugen för tillfället då jag inte vill annat än sova. Min influensa har övergått till extrem förkylning. Nyser och snorar som en gris. Men till helgen ska jag vara frisk. Det är mitt mål!

Hemma från Romme

Vi är hemma från en helg i Romme. Hela och rena. Inte friska. Jag är fortfarande sjuk.
Vi var på bio i Borlänge också. Benjamin Button. Den var riktigt bra! 3 timmar lång men det är 3 bra timmar.




Fredag i sängen

Det är tredje dagen jag är sjuk nu. Tredje dagen i rad jag inte har vart utanför dörren till lägenheten. Det är så tråkigt att vara sjuk. I morgon är det meningen av vi ska åka ett litet gäng till Romme. Stanna till söndag. Jag vet inte om jag kan följa med. Jag mår visserligen bättre men det är rätt ansträngande att åka snowboard en hel dag. Så jag vet inte om min kropp är redo för det och om det är värt vad de kostar. Men det känns som att, ska jag få åka snowboard överhuvudtaget i år så kommer det att vara i helgen. När skulle jag annars ha tid? Nu när plugget dragit igång så finns det ju en hel del annat att göra.

Sist jag var till Romme var 2007 och då var jag dit med Laura. Vi hade riktigt skoj. Åkte massor, drack massa öl på afterskin, badade bubbelpol, åt fin middag, slocknade på hotellet, åkte mera, drack ännu mera öl på afterskin då vi gått oss trötta efter ett "litet" sne åk i off pisten, festat och Laura decka på golvet i hallen.

Några bilder från 2007:


Skål igen då!

Vi tar en till drink vett ja. Idag blev det varm mjölk med vitlök i som älsklingen fixade åt mig.

mumms!





not!

Skål då!

Ligger i sängen just nu för att jag har för ont i kroppen för att kliva upp. Jag har precis vart till köket och blandat mig en drink. Mjölk och pressad vitlök. De ska tydligen vara bra om man är sjuk. Eftersom jag vill bli frisk till helgen då vi ska till Romme så ger jag det ett försök.

Det kan inte annat än vara äckligt. Eller hur?

Bäst jag smakar.

Fy fan vad äckligt. Starkt!

Jag stinker vitlök på min födelsedag. Wiiie! Tur att inte Roland är hemma. En sista klunk kvar nu. Skål! Fan det blir en klunk till. Nåja botten upp!

Influensa

Jepp, eller nått. Jag är iaf sjuk, igen. Blä. Hatar att vara sjuk.

De gör ont i musklerna i kroppen. Från vaderna till bröstet. Det gör extra ont i ett knä. De hugger till ibland. Jag har hosta. Hosta som gör ont i bröstet. Jag kan inte skratta, då gör de också ont i bröstet. Jag svettas fast jag är kall. Jag kan inte sova.

Och jag är ensamn hemma. :( Roland är i skolan. :(

Citron- och marängtårta

Portioner: 8
 
INGREDIENSER
3 äggvitor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm ättiksprit (12 %)

CITRONKRÄM
2 citroner (knappt 1 dl saft)
 3 äggulor 2 dl socker
100 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde

GARNERING

50 g blockchoklad

Gör så här
Vispa äggvitorna till ett riktig fast skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret under vispning, lite i taget, och vispa till en blank marängsmet. Rör i vaniljsockret och ättikan. Markera två rundlar på en bakpappersklädd plåt ca 20 cm i diameter. Bred ut marängsmeten i rundlarna. Grädda mitt i ugnen i 100°C, ca 11/2 tim. Lossa försiktigt marängbottnarna och låt dem kallna.

Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Blanda citronsaften med äggulor, socker och matfett. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt krämen kallna och rör i citronskalet. Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner grädden i krämen.

Lägg ihop marängbottnarna med kräm mellan och ovanpå. Grovhacka chokladen och strö den över. Servera tårtan nygjord med kaffe, te eller ett glas saft.



Den här tårtan skall jag baka imorrn till min födelsedag. Visst ser den god ut? Ni får komma och smaka på torsdag om ni är snälla.

Laura kommer på besök



I februari kommer Laura hit. Hon kommer på vår födelsedagsfest den 14 februari. Ska bli skit skoj! Eppu kommer till Köping då också. Eppu måste ju få träffa sin matte.

Lunch i Västerås

Idag har jag lunchat med Madde.J i Västerås. Mummsig sallad med jättegod vitlöksdressing och fetaost. Undra vart dom köpt den? Jag skulle tippa på att de köpt den och inte lagat den själv i alla fall. För när vi satt där och drack kaffe på maten kom de in med varor. Gulaschsoppa på konservburk. Jag som stod och funderade på att ta gulschsoppa istället för sallad. Tur att jag inte tog det. Deras tårtor var också köpta, Ahlmondy. Vilka fuskisar de är. Men salladen var god.

Gör alla lunch/caféer så? Jag vill ju ha hembakat om jag fikar!!

Mina favorit serier

Idag börjar One Tree Hill och Desperat Housewives igen. Eller börjar och börjar men de finns att tanka ner från nätet. Wiiiiiiii



Som ung vill jag leva mitt liv som de i One Tree Hill gör. De lever helt underbart i sin lilla stad i värmen. Sol, fester, kompisar, gemenskap, musik och basket m.m.



När jag blir lite äldre vill jag leva som de i Desperat Housewives gör. Underbar familj, hus, bil, trädgård, grannar och de bästa väninnorna.

Broccoli och skink paj

Nu jäklar. Jag ska lära mig äta paj. De är ju gott. Tidigare har jag inte tyckt om degen. Men nu, nu ska jag lära mig det. Så idag har jag bakat en paj. Den ser otroligt god ut. Det är broccoli, skinka, ost och tomater i. mumms! Visst ser den god ut?

Yes man

Ska iväg på bio till Örebro ikväll. Yes man ska vi se. En komedi med Jim Carry. Kommer skratta så jag får ont i magen. Först ska vi käka lite gott, Pizza planet hoppas jag på. =)

Nu blir de lite poker innan vi ska åka. Cashing!

Ny kalender

Eftersom min gammla kalender bara var över 2008 är det nu tid för att köpa en ny. Kollade in den här träningskalendern på stan idag. Den skulle vara perfekt då den även går att använda som vanlig kalender också. Men det blev inget köp då ekonomin inte är den bästa för tillfället. Kanske skulle ta och önska mig den i present då jag fyller år snart...???

-20 grader


Eppu plockar svamp


Vill ha





tsssssss




Det nya året

Har för mig inledits med förkylning. Nu har jag ont i halsen också. Sjuk igen med andra ord.

Depp!!

RSS 2.0