Utbildning

Just nu hinner jag inte med så mycket annat än jobb. Vi har utbildningsvecka den här veckan vilket är väldigt intensivt. kl 8-17.00 är det som gäller hela veckan. Men det går rätt bra faktiskt, jag kommer upp på morgonen och är inte dödstrött när jag kommer hem.

Ikväll ska jag spela badminton. Roland håller på och blir/är sjuk så han får stanna hemma. Hoppas de inte håller i sig för länge.

I helgen är det Valborg. Det firar vi i Örebro. Ska bli skoj! 

Förresten suger jag på att ladda upp bilder. Jag orkar inte! Sorry Carin, min shopping får du se när jag har den på mig.

Hemma igen

Trött och sliten men med mera erfarenhet. Och två par skor rikare :D

Nu ska jag göra som Bacci. Sova i soffan! God natt

Nu drar vi på fest

Det blir grillning och annat skoj med de galna Täbyborna. Hoppas på att slippa utgång den här gången =)
Men först mässa i globen anexet.

hej!

Andra dagen på jobbet

Idag har vi fått veta allt om Media Markt och deras mål och visioner m.m Riktigt intressant och roligt. Min chef är världens roligaste snubbe. När jag var på intervju med honom så hoppades jag på att han inte skulle bli min chef men han äger tydligen vår butik. Det är han som är bossen. Och fan vad rolig han är. Han är så inspirerande och har väldigt mycket humor. 

Nu har jag sett butiken också. Shit vad stor den är! 5000m2. 1000m2 större än Elgiganten. Det är det som är det viktiga! =) 

Imorgon drar vi till Stockholm för mässa och fest! Ciao!

Första dagen på jobbet

och det gick jätte bra och var jätte roligt. =)

Vi körde en lek eller ett spel kan man kalla det, på eftermiddagen, Target 10 hette det. Det gick ut på att vi fick en karta med 10 olika platser markerade i Örebro och en mobiltelefon, vi skulle ta oss till platserna och ta ett foto med mobilen. Under tiden vi tog oss till platserna skulle vi svara på en massa frågor som kom upp i mobilen. De körde något program i mobilen som gav oss frågor. Skit smart! Det var alla möjliga frågor och ibland kom det upp bilder på olika personer vi skulle gissa vem var, gåtor kom det också. Detta var helt klart ett sätt att lära känna varandra på. Skit roligt säger jag bara =) Dagen avslutades med middag på O´learys.

Imorgon är det jobb igen. Då ska vi få åka ut till butiken och kolla.

131 nya kompisar har jag fått idag. :D


Pengar från A-kassan

Ja imorgon får jag mina pengar som jag väntat på. Wiiiie! Dock så har det blivit fel i processen. Både Alfa kassan och jag har gjort fel så jag har skickat in en överklagan idag. Så vi får se hur det går med den och förhoppningsvis så får jag lika mycket pengar till om ett tag.

Imorgon börjar jag jobba!!!! Ska bli skit skoj. Vi ska vara inne i Örebro på Conventum och lära känna företaget och varandra, vi ska också ha en del uteaktiviteter (?????). Dagen avslutas med middag som MM bjuder på. kl 09.00- ca 20.00. Skoj skoj!!

Dag 6

Gå 2 min. Spring 6 min. Vänd tillbaka och spring i 4 minuter. Gå resten av vägen hem.

Resultat: 2719 steg. Det var rätt tugnt idag då jag inte hållit igång i helgen. Det slemmade ihop sig i halsen som vanligt, så att jag inte kunna andas ordentligt. Men jag orkade springa som planerat och höll bra tempo tycker jag.

Ikväll blir det förhoppningsvis badminton också. Beror på hur länge tyskalektionen håller på.

Hemma i Arboga

Det är skönt att vara hemma igen. Vi däckade alla 3 i soffan. Nu har jag vaknat och de andra sover fortfarande. Bacci hade vart jätte duktig hela helgen och busat massor, mest med sin mamma. Vilket var kul då hon inte brukar busa med någon. Så Bacci var välkommen igen.

Vi åkte med första båten imorse för att hinna med lite shopping i Uppsala. Jag köpte en bikini och ett par jeans shorts. Det jag ville ha! I fredags köpte jag ett par jeans, en kort kavaj och en tröja så nu är jag shopping mätt och har det jag behöver för ett tag. Kavajen ska jag ha på kryssningen tänkte jag.

Imorgon är kanske min sista tyskalektion eftersom jag kommer jobba på tisdagar 4 veckor framöver. Vad jag vet nu. Missar en munlig redovisning och andra tentan. Så vet inte riktigt hur jag ska lösa det där. Måste snacka med läraren imorgon. 

Sen är det onsdag och min sista arbetslösa dag. :)

Update: Jag köpte ju ett par skor också. Fynd på H&M. Svarta pumps med silver "nitar" på. De ska jag också ha på kryssningen.


Det blir mycket fest nu framöver:

24 april: Mässa och fest i Stockholm
30 april: Fest i Örebro hos Jimmy
8-9 maj: Kryssning
14-16 maj: Oslo
Sen är planerna slut. Eller ja mitt schema är slut och det går inte att planera in nått fören jag fått det nya.






Åland

Vi befinner oss på Åland just nu och har vart här sen i fredags. I morgon ska vi åka hem. Åker imorgon så att vi kan stanna i Uppsala för shopping. =) Ett par solglasögon, en bikini och ett par jeans shorts vill jag ha. Eller jag vill ha mycket mer men måste begränsa mig. Bacci är i Knivsta och busar med sina kompisar hela helgen.

Här på Åland har vi inte gjort så mycket. Igår var vi på fest till Jimmy vilket medförde bakfylla idag. Så idag blev det pizza till käk och soffliggande. Har hunnit ligga ute i solen en sväng också.

På torsdag ska jag börja jobba. :) Och på torsdag så får jag min A-kassa, äntligen! Så nu kan vi åka till Oslo 14-16 maj. Vilket ska bli jätte skoj! Ser framemot det nu eftersom vi inte kom iväg till Tyskland. 


Inte okej!

Skit också. Det ser inte bra ut. Det verkar som att flygen inte kommer gå imorgon heller. Jag som ville komma iväg. Min sista semester innan jobbet. Skiiiiiiiiiiiiiit! Jag vill inte.......

Kl 18.00 idag får vi veta. Då meddelar Ryan Air om instälda turer imorgon.

Fuck!

Dag 5

Ta en promenad på minst 45 min.

Resultat: 45 min promenad med Bacci. 4474 steg.
Det blev lite kortare och raskare idag. Tiden räcker inte riktigt till.

Alla flygplan stoppade

Ja så står det på Aftonbladet. Men jag blir lite förvirrad. Det verkar som att det gäller hela Storbritanien, norra Sverige och Norge. Vi det inte hur det ligger till med Skavsta än. Antagligen om inte vinden vänder så är den flygplatsen också avstängd i eftermiddag. Vilket betyder att vi inte kommer iväg till Tyskland. Skiiiiiit! Jag har ju sätt framemot detta så mycket. Snälla aska i luften försvinn!

Det är tydligen någon vulkan som haft utbrott på Island och den kastar upp aska i luften nu. Aska är farligt för flygplan då deras motorer stannar om de kommer i kontakt.

Ja så nu får vi väl se hur det går då. Måste ha koll under dagen. Vårt flyg ska gå kl 06.55 imorgon bitti från Skavsta.

Jag ska måla hela världen lilla mamma



Vi plockade fram utemöblerna idag. Bordet behövde målas om så det gjorde jag. Stolarna får bli någon annan dag. Här ska det fikas i sommar. Hembakat ska jag bjuda på, med massor av bär från skogen.

Det blir bara bättre och bättre


Vi är där fredag- måndag. Underbart!!

Dag 4

Ledig.

Men eftersom vi ska till Tyskland i helgen så kommer jag inte kunna springa så jag valde att ta lördagens pass idag istället.

Resultat: Gå 2 min. Spring 6 min. Vänd tillbaka och spring i 3 minuter. Gå resten av vägen hem.
Jag var lite ivrigare så jag valde att gå en bit av vägen hem och sen springa sista 3 minuterna.
2733 steg. Bacci var inte med idag då jag tänkte att det blir för mycket för henne att springa 9 minuter i rad. Idag var det varmt så jag hade shorts på mig och en långärmad. Vilket gick jätte bra. Inte alls kallt, snarare lite varmt.




Dag 3

Gå 3 min. Spring 5 min. Vänd tillbaka, spring 3 min och gå 5 min.

Resultat: Jag kollade lite fel och för mig blev det Gå 3 min. Spring 5 min. Gå 5 min och spring 5 min. 2885 steg. Bacci var med och hon skötte sig bra. För mig gick det helt okej.

Om vi hinner ikväll så avslutar vi dagen med lite Badminton.

Dröj kvar så tar vi ditt samtal så fort vi kan

Just nu sitter jag i telefonkö till Handels A-Kassa. Jag ringde Alfa kassan igår och hon kunde inte förstå varför handels krånglade så med mig så hon skulle ringa min handläggare på handels. Nu ska jag kolla om de snackat och löst allting. Vilket jag hoppas på! Men jag har en känsla av att inget hänt iaf. Jag behöver pengarna!! Jag har inte fått något från A-kassan sedan i november!!! NOVEMBER!! De är fan länge! Ge mig mina pengar som jag har rätt till. 

De är fortfarande kö.....

kööööö.......

Det här gillar vi!


See you outside this week!


Range dag idag

Jag kom precis hem från rangen, har vart dit och slagit några bollar. Gick igenom alla järnklubbor och det gick jätte bra. Det var riktigt roligt. Hoppas jag hittar några pengar till att betala medlemsavgiften med så jag kan spela lite golf i sommar. Det vart lite svettigt där på rangen, solen skiner och det blåser inte alls. Det är säkert 20 grader i solen.

Nu ska jag baka en Hallon och Blåbärspaj och sen ska jag ut på promenad med Marja-Lena. Det är så härligt med detta väder.


Är det helg snart?

Är det fredag snart? Jag längtar som tusan tills på fredag. Då åker vi till Tyskland. Närmare bestämt Karlsruhe och Baden- baden. Vi landar tidigt på fredag morgon och åker hem måndag dag så vi kommer ha hela 3,5 dagar där. En dag till att utforska Baden- baden och flera dagar i Karlsruhe. Det ligger brevid franska gränsen så jag hoppas att vi hinner med ett besök i Frankrike också. Jag har aldrig vart där så det skulle vara skoj. Jag är sjukt sugen på shopping så jag hoppas det blir mycket sådant och att jag hinner få min "vinter lön" från Eckerö Golf. Självklart ska vi försöka komma ihåg kameran också.

Det blev förresten ingen Broccoligratäng till middag. Jag hade för stort sug efter pizza så vi köpte det istället. Det får bli gratäng imorgon.


Solen skiner och så gör bilen

Efter min motionsrunda så drog vi ut till Hamre och njöt av solen. Det var lite molnigt men mestadels sol. Vi såg en snubbe i T-shirt på sin cykel, det var lite väl vågat tycker jag. Samma där med en killen i kassakön på Lidl som hade linne på sig. Men idag har jag iaf plockat bort alla vinterkläder och fram med vårjackan. Bland annat skinnjackan!! :D Jag passade också på att tvätta bilen när jag endå var där. Nu är det torrt på vägarna så den ska väl hålla sig vit ett tag.

Nu väntas Desperate Housewives och sen ska vi laga Broccoligratäng med kassler till middag.

Vårhälsningar från oss.

Dag 1 och Dag 2

Dag 1: (igår)
Ta en promenad på minst 30 min.
Resultat: Promenad 50 min 6500 steg. Bacci var med och vi träffade ett antal hundar på vägen.

Dag 2: (idag)
Gå 5 min, spring 5 min, gå 5 min, spring 5 min.
Resultat: Följde schemat och det gick smärtfritt. 3005 steg. Bacci var med, men vi träffade inte några andra hundar den här gången.

Ja då var vi igång då. Två steg närmare 21 km.

Golfpremiär



Jag och Roland var till Arboga GK och slog några hinkar idag. Riktigt skoj att damma av klubborna. Nu återstår frågan på hur vi ska göra med medlemsskap....???


Vem vill bli pensionär?

Efter att jag tröttnat på Spotifys reklamer idag så tog jag tag i saken och fixade vårt premium konto som vi haft innestående hos Telia. Den reklamen som var värst var någon från Swedbank om pensionssparande. De tjatade på en genom att köra en Vem vill bli miljonär grej fast de körde Vem vill bli pensionär istället.
Vem vill bli pensionär påminner dock mig om ett radio program som radio X3m gjorde för flera år sen.

Så nu har vi Spotify Premium. Hur länge? Det vette tusan! :)

Promenad med Bacci

Har precis vart på en 45 minuters promenad med Bacci. Det regnade dock ute vilket vi inte lade märke till fören vi kom ut. Men då var det ju försent att vända så vi gick endå. Resultatet är en blöt, smutsig hund som intagit soffläge.



Idag har jag pluggat lite också. Börjat på en tyskatext som ska skrivas. Ich habe im Lotto 1 000 000 Euro gewonnen. Den ska lämnas in senast måndag. Om jag skulle vinna 1 000 000 € skulle jag köpa mig ett stort fint hus vid Arboga ån, med ågård och brygga. Sen skulle jag resa, fotbolls VM skulle jag se och sen sydamerika m.m Jag skulle resa jorden runt innan jag köpte huset. Och bara för att jag just nu vill ha ett hus i Arboga betyder inte det att vi kommer bo här hela livet. Vi kommer flytta ett antal gånger skulle jag gissa. Jag tar dagen som den kommer!


Korv Stroganoff



Idag blir det Korv Stroganoff till middag. Jag har aldrig lagat det tidigare eftersom jag hade en period där jag inte åt korv. Men nu ska vi prova på det. Recept finns här!


21 km på 12 veckor

Jag tror jag ska ge mig in på det. Det är alltså ett träningsprogram. Jag måste ha ett mål för att kunna träna. Det var därför jag skulle göra tjejklassikern tidigare. Jag har inte kommit igång med någon sen dess. Visst har jag hållit igång, men inget seriöst och jobbigt direkt.

Men för att detta ska funka vill jag ha min pulsklocka och den är trasig!! Start knappen fungerar inte. Jag vet inte om jag vågar skruva upp den och se om något lossnat eller om jag ska lämna in den. Lagar Urmakare pulsklockor?

Eftersom jag även kommer att jobba kvällar ibland i framtiden så känns det inte som en bra idé att skaffa ett gymkort. Jag kommer inte ha tid med gymmet skulle jag gissa. Det går så mycket fortare att bara ta en löprunda. Inte lika roligt dock. Jag gillar inte att springa. Det är långtråkigt! Gym är mycket roligare. Nåja jag ska se om jag fixar detta.

Först fixa klockan..... hm....

Elda, elda, elda

Idag har jag och Bacci vart ute i torpet i Hamre. Vi har värmt upp huset åt Rolands pappa som kommer hem från Tyskland ikväll. Vi har alltså eldat och åter ledat. Jag tycker det är roligt att elda. Minst 3 korgar med ved hämtade jag in och satte fjutt på. =) Jag passade också på att plugga lite tyska under tiden samt klippte Baccis klor. Shit vad de växer!
Så när vi lämnade var det tokvarmt där, så hoppas gubben blir glad nu när han kommer hem till ett varmt hus.


Unga liv @ Arboga

Idag öppnade en ny Second Hand butik här i Arboga. De har haft jätte fina skyltfönster så mig lockade de till sig. Jag gillar second hand butiker och att kunna fynda. Sen att det ligger nära är också skit bra. De hade lite fina grejer där, en väska bland annat, men jag köpte den inte fast den kostade ynka 40 kr. Jag ska hålla i slantarna. Jag köpte däremot en visp och en tårtspade. Vi har ingen tårtspade sen tidigare och ni som vet att jag bakar rätt mycket kan förstå att vi behöver en. Detsamma gäller visp. Vi hade bara en lite innan.

Men jag kommer helt klart gå dit flera gånger. Jag kommer säkert bli stammis där =)

Skinande rent?

Ja nästan iaf. Nu har vi städat upp efter festen. Golvet är dammsuget och skurat. Det har nog aldrig vart så här grisigt efter en fest hos oss förut. Nästa fest får bli på Medeltidsdagarna, ja om det ska va samma stuk på fest alltså. Några småfester ska vi nog kunna klämma in emellan =)

Vad ska vi göra idag då?
Ännu en röddag är det och vi har inte så mycket att göra. Skönt att va ledig!


Förra året på Medeltidsdagarna.

Gårdagens fest

Eh ja, vad ska jag säga. Det var sjukt kul och det kom tokmycket folk. Vi var nog ca 30 pers till slut. Det syns idag kan jag säga. Så jävla skitigt och vi orkar inte städa. Men det var det värt! Vi drog ut till Stadskällaren och där var det också jätte kul. Tack alla som kom!


Så här trött var jag när vi kom hem från krogen. Somna som en stock efter en skitgod kebab. :)

Grillpremiär och sommarväder

Igår så var det kanon väder så efter att vi vart på stan en sväng åkte vi ut till Hamre och grillade. Det var så skönt ute så vi kunna sitta i bara t-shirt. Bacci njöt och busade för fullt!


Lite körv grillade vi


Ett litet bi kom på besök. Dock så dog han.


Snart är det ingen snö kvar =)


Bacci har lite bekymmer nu när snön försvinner, hon vet inte var hon ska kissa och bajsa. =)



Solen lyser för fullt idag också men vi är för bakis för att gå ut. Njut ni andra!

 


Vi laddar inför imorgon

Imorgon är festen! Det kommer bli grymt skoj. Vi är taggade till 1000. Det ska drickas fruktdrinkar, svulla gott, spela Guitar Hero Greatest Hits som vi köpte här om dagen, snackas massa skit och de ska dansas på Stadskällaren.

De kommer komma så mycket folk också, massa roliga människor. Zeidan kommer ikväll redan, trevligt! Ikväll ska vi ladda med kebabpizza från Verona och film. Se you!


Bacci busar med pinnen


Då skiner solen då

och jag behöver inte tvätta bilen för den har Gud tvättat. Tack för det! Så vi tog en promenad med Bacci istället.
Eller ja insidan är fortfarande skitig. Men vi tar det imorgon. Jag har iaf dammsugit hemma idag så nu är det fint här. Fräscht är det också eftersom vi var till IKEA och köpte stooora blommor. Ikväll ska vi spela Badminton så det blir inte någon fest för oss, vi håller oss till lördag. Bra idé!

Regn, regn och regn

Nu försvinner nog den sista snön för nu regnar det massor ute.
Vi tog sovmorgon med regnmys så vi är uppe lite sent men nu är vi på gång. Vi har frisera Bacci lite. Borstat ordentligt och klippt lite så hon ser nått.

Idag ska vi sätta på sommardäcken och tvätta bilen. Det ska dammsugas både i bilen och hemma. Bacci släpar in så mycket skit överallt.

See you! Är tok peppad inför lördag :D


RSS 2.0