Medåkersfesten närmar sig

Ja på lördag är det storfest. Det ska bli riktigt kul. Men innan det ska vi hinna med massa annat skoj också.

I morgon ska vi ta tåget till Stockholm, om det går. Där ska vi provköra en Fiat 500 som vi kollat på och om den går bra så köper jag den. Hoppas hoppas nu att det inte är nått vi inte gillar. För allt annat är klar fixat inför köpet.
Sen på kvällen blir det Tacobuffé på Ågården. Gott!!

Undra vad jag ska ha på mig på lördag??? Innefest, vilket betyder att jag kan ha kjol. Det blir nog det!
Fick H&M paketet i veckan också. Ska behålla den gråa jackan och en vit/röd randig t-shirt. Fake läderjackan och sandalerna åker tillbaka. Den var för fake!

Ikväll ska vi iväg och lira badminton. Hejpa!

The last weekend..

Vi åkte alltså till Åland i fredags. Det var nice! Träffade Mia på bussen och båten. Alltid lika roligt. Väl hemma på Åland så tog vi det lugnt. Var in till "stan" en sväng och kollade. Madde kom sen över och fixade mitt hår. Nu är det ljust och snyggt igen. Lördagskvällen tillbringade vi hos Glenn och Susanna. Där spelade vi spel och drack några öl. Wii Fit var skit skoj. Jag vill ha ett Wii. Om jag skulle inhandla ett när jag börjar på Media Markt kanske? Sen vart det söndag och vi skulle åka hem. Det blev ändrade planer då alla tåg från Stockholm till Göteborg var inställda. Så vi åkta måndag morgon istället. När vi väl kom till Stockholm så var fortfarande alla tåg inställda. Vi fick ta tåg till Eskilstuna och sen fick Rolands pappa hämta oss. Men nu är vi hemma.

Vi hade gott om tid i Stockholm eftersom tågen inte gick som de skulle, så vi passade på att kolla på en FIAT 500. Jag har nästan köpt den. Har lagt en handpenning och väntar på att lånepengarna ska komma in på kontot.

Glädjande besked

Har vart till banken idag med de sista pappren. Nu skulle hon ta beslut. Men det verkar lovande. Trevligt!

Nu ska jag packa och städa lite för om ett tag kommer Sofia och hämtar Bacci sen ska jag hoppa på tåget och möta upp Roland i Västerås. Så snart är vi och besöker den fina ön Åland.

Tjo hej!

Åland

I morgon ska vi åka till Åland över helgen. Tar sista båten dit och hem kl 13.30 på söndag. Bacci får stanna i Arboga. Sofia ska vakta henne. =)

Mer H&M fynd



Jag ändrade lite i min beställning från H&M eftersom de inte hade skickat den än. Lade till denna jacka och tunika. Jag hittade även rabattkoder på 100kr på nätet. Så tunikan vart gratis och jackan lite billigare. I like! Ge mig sommar och väder för magkorta jackor.

Semla

Jag hade tänk baka semlor idag men när de inte hade mandelmassa på Lidl så blev det att köpa semlor istället. I kväll skulle jag vart på Tyska kurs men tåget till Västerås var inställt så jag kunde inte ta mig dit.
Så nu i kväll blir det att äta semla och spöa Roland i badminton i stället.

Har vart lite depp i dag annars. Vet inte vad de varit för, men inget har känns roligt. Hoppas det blir bättre i kväll.

Farsan

Roland bjöd mig på bio igår. Vi såg Farsan. En svensk film av Josef Fares. Både jag och Roland gillade Kopps och Jalla Jalla när de kom, så vi tänkte att vi ger även denna film  en chans. Roland som normalt inte gillar svensk film. Filmen var faktiskt bra. Den var både rolig och sorglig. Rolig för humorn var helt sjuk ibland, lite turkhumor om jag får kalla det så. Sorglig för att det var en hund med i filmen, en Labrador som Eppu. Hunden i filmen var sjuk, den hade samma fel som Eppu har idag. Det var jobbigt att se. Det påminde alldeles för mycket om Eppu.

Nåja, se filmen alla!


Bankdag

Idag har jag tagit tag i tråksakerna. Har vart till Nordea och bokat en tid för rådgivning, ska dit imorgon och diskutera billån m.m. Sen ska jag till Swedbank på fredag och se om de har nå bättre att komma med. Har de det så kanske jag byter till dem. Är annars nöjd med Nordea.

Jag har också ringt hyresvärden och frågat om garage/carport här i närheten. Men jag måste ringa henne imorgon igen då hon inte var på kontoret.

Sen har jag försökt få tag på Handels a-kassa och få besked från dem, men de har inte tagit beslut än, kunde även där återkomma imorgon.

När jag var på stan så lyxade jag till det med att köpa hem en smörgåstårta. Så ikväll blir det lyxmiddag.


H&M.com

Jag beställde från H&M för ett tag sedan. Väntar fortfarande på grejerna då de inte hade i lager. Men det är inte så brottom med plaggen då det fortfarande är tokmycket snö ute.


FIAT 500

Vi var till Västerås en sväng igår också. Var och kollade på en Fiat 500. En 1,2 pop. Inte riktigt den jag vill ha men nu har jag suttit och klämt på en 500. Jag tror det kommer bli en sådan. Fast en Lounge, 1,2 eller 1,4.
Den är liten, det är en 4 personers bil. Jag och bilen väger lite under 1 ton tillsammans. Bensinsnål. Stilren. Ganska billig. Perfekt för mig.

Frågan är vilken färg och hur mycket pengar jag ska lägga? Det kommer att bli att hämta en från Tyskland. Här i Sverige finns det så få begagnade. Ska satsa på en nygammal, från 2004-2008 ungefär.

Vinterlekar och vårsol ute

Igår drog vi igång lite vinteraktiviteter hemma hos Johan. Vi åkte pulka och miniskidor efter hans fyrhjuling. Det var riktigt skoj. Var länge sen jag gjorde något sådant. Sen grillade vi korv och satt och värmde oss en stund. Också trevligt! Vi avslutade dagen/kvällen där ute med att bada tunna. Vilket var jätte skönt. Jag fick som vanligt ont i huvudet utav temperaturväxlingen så det blev rätt lugnt för mig när vi fortsatte hemma hos oss. Men de andra höll låda ett bra tag. Jag och Bacci gick och lade oss vid 12 efter en lång dag. Bacci var helt slut då hon sprang som en tok ute hos Johan. Varv efter varv sprang hon, efter fyrhjulingen.
Kameran glömde vi såklart hemma.

Idag är det bakis dag. OS repriser på tv, perfekt!

Kebababababa

Ska iväg och se på film och svulla Veronakebab. Se you!

Pilates med redondoboll

Ikväll ska jag prova på ett nytt pass. Pilates med redondoboll. Ingen aning om vad det är men jobbigt är det säkert. Ska bli skoj! Vill komma igång med lite träning igen nu.

Jag har bestämt mig på jobbfronten. Det blir MM. Har ringt och tacka nej till provjobbet också nu.
Så nu jävlar. Nu ska de säljas elektronik. Kom och handla. Eller ja inte nu då men efter den 22 spril någon gång. Kul!

Idag händer det inte så mycket annat. Jag pluggar lite och hänger bara. Ska laga morotssoppa till käk lite senare.
Tjao!

Nu har jag bestämt mig

Jag tror det iaf. Men jag ska sova på saken för säkerhetsskull.
Det jag velar mellan är MM och en butik jag ska och provjobba till på torsdag. Det är en butik som säljer kläder. Men jag funerar på att tacka nej till provjobbet.
Jobbet på golfen har jag alltså tackat nej till.

Fördelar och nackdelar med MM:
- Många och antagligen trevliga arbetskamrater
- Säljjobb
- 80% tjänst
- Lön enligt handelskollektivavtal

Fördelar och nackdelar med klädbutiksjobbet:
- Jobbar med kläder
- Jobbar nästan alltid själv i butiken, nackdel. Tråkigt, inga arbetskamrater.
- Inte min klädstil
- 75% tjänst
- Säljjobb
- Lön enligt handelskollektivavtal

Jag har fått jobb!!

Yes I have. På Media Markt som ska öppna i Örebro. Den 22 april ska jag börja. Butiken öppnar sen vår. Det är en 80% tjänst med 6 månaders prövoanställning, efter det blir det en tillsvidare tjänst.

Så nu är frågan, ska jag ta det?

Tar jag jobbet, blir det inge Åland i sommar. Vilket är tråkigt.
Det blir det min första sommar som jag inte är på Åland. Någon gång måste det ju ske.

Tar jag inte jobbet, kan jag göra i princip allt i sommar.
Det blir det Åland och jobb på golfen. Rolig sommar! Men jag måste söka jobb i höst igen.

Jag tror jag har bestämt mig. Vad tycker ni????

Hatha- Yoga

Jag har inte kommit igång med träningen den här terminen. Det har helt enkelt inte funnits nått jag vill träna. Eller jo Badminton spelar vi en gång i veckan. Förra terminen gick jag på friskis och svettis Core och Spinning pass. Men det var lite tråkigt. Det var samma personer, samma musik, samma rörelser varje gång. Sen så var det tisdagar och onsdagar. Tråkigt att det var två dagar i rad.

Men nu har jag hittat någon annan klubb som verkar ha roliga pass. De har Pilates med redendoboll, Powerbox, Step-Styrka-Core och Hatha- Yoga. Alla passen låter skit roliga. Eller ja stepen är jag väldigt skeptisk till, jag har världens sämsta kordination, men eftersom det är ett mix pass med styrka och core så kan det ju inte vara så mycket step. Billigt är de också, 300kr termin!!! Jag ska ta och prova på passen. Börjar i kväll med Hatha- Yoga, som är den vanligaste formen av Yoga. Kul!

Bra tecken??

På torsdag ska jag till en butik för att provjobba. Jag var dit på intervju i torsdags och tydligen gick det bra. Vi är tre stycken som ska provjobba och sen bestämer de vem av oss som ska få jobbet. Jag vet inte hur många som sökte jobbet men vi var 11 som var på intervju och nu är vi 3 kvar. Så på torsdag ska jag ge gärnet för att få jobbet.

Jag väntar fortfarande på besked från Media Markt. Om de inte hört av sig nästa vecka får jag inte jobbet. Så jag håller tummarna för att de ringer i veckan. De har kollat upp mina refferenser så det måste ju betyda något gott, eller?

Idag är det söndag. Söndagsmys! Det är också sol ute så vi ska strax dra ut till Hamre skogen.
Ses!

Olivbröd

 

Just nu håller jag på och bakar bröd. Olivbröd blev det idag. Här är receptet:

Ingredienser:

  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 – 3 tsk salt
  • 250 g keso
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 11 – 12 dl bakvetemjöl
  • 100 g svarta oliver

Gör så här:

  1. Så här gör du:
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Smula jästen i en degbunke.
  4. Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser.
  5. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
  6. Arbeta degen kraftigt 5 min och jäs den i bunken i ca 30 min.
  7. Hacka oliverna grovt och låt dem rinna av.
  8. Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag.
  9. Dela den och kavla ut en halva i taget till en avlång platta.
  10. Fördela hälften av oliverna över och rulla ihop degen löst från båda långsidorna.
  11. Tryck ihop lätt på mitten.
  12. Pudra lite mjöl över och skåra ev. ett rutmönster med vass kniv.
  13. Lägg bröden på bakplåtspapper på en plåt.
  14. Jäs i ca 20 min på plåten.
  15. Grädda strax under mitten i ugnen i 30 – 35 min eller tills bröden känns klara.
  16. Låt dem svalna på galler

Det blir imorgon det gäller

Jag skulle vart på intervju till en butik i Marieberg idag. Men hon som skulle intervjut mig fastande i tågtrafiken så jag ska dit i morgon istället. Så håll tummarna för mig i morgon. Jag har annars sökt två jobb idag. Ett som jag absolut kan tänka mig och ett bara för att jag måste söka. Så det verkar inte helt omöjligt att hitta ett butikjobb just nu.

Just nu är det jobb jag vill ha! Försöker hitta inspiration till att plugga, men det går inte. Har kommit in på två kurser, Tyska och Konsumentpsykologi. Jag ska ha ett jobb!

Baka baka kaka

I dag har jag bakat Chokladbröd. Aldrig gjort det tidigare. Så jäkla enkelt. Matbredaren fixar allt. Gott hoppas jag också på att det är. Det var ledigt i tvättstugan så vi håller även på och tvättar. Skönt att få det gjort. I kväll har jag min andra tyska föreläsning. Känns så där. Fick inte boken fören idag så jag har inte hunnit läsa det jag skulle villa. Nu ska jag ta och blädra lite i boken och sen fixa till Kycklingsallad till mat innan jag ska dra till Västerås.

I morgon ska jag arbetsintervju. Jag vill ha det jobbet! Jag kommer va skit nervös. Hon som ska intervjua mig snackar skånska så jag kommer inte fatta ett skit av vad hon säger. Va, va, va? Är det jag kommer få fram. Hon kommer tro att jag är dum i huvudet.

Stor och Liten


När det händer så händer det!

Nu har det gått en till helgl. Denna helg blev händelserik.
I fredags vart det Kebabpizza och film hos Johan. Gott som fan med Verona kebab!

En lugn fredag ledde till en galen lördag. Kl 14.30 bestämde vi oss för att dra till Stockholm med tåget kl 15.21. Det blev lite stressigt men vi hann med. Bacci också. Henne skulle vi lämna i Solna hos hundvakten. Det gjorde vi och så drog vi till Täby. Där var det full fest. Många, inklusive mig själv blev fulla. Skoj hade vi och väldigt konstiga diskutioner. Klockan blev för mycket för att dra in till stan på krog så det blev utgång i Täby istället. Utestället var konstigt och jag bestämde mig tydligen för att dricka stället bra. Jag tror jag lyckades?

Sjukt bakis blev jag på grund av det. Bacci hade vart jätte snäll hos sin hundvakt. Vilken tur. Då kan vi lämna bort henne oftare.

Igår var en dag man säger: Jag ska aldrig mera dricka sprit!

RSS 2.0