Vi drog till Stockholm

Jag är/har varit sjukt bakis idag. Har spytt som en gris. Festen var skitrolig!!!! Berättar mer imorgon, är för trött nu.

Gon natt!

Arbetsintervju x 2

Idag har jag vart till Örebro på en arbetsintervju. Till MediaMarkt. Det kändes som det gick bra. Det var tredje gången jag var dit. Jag tror de gillar mig. Jag hoppas det. Jag skulle få besked inom två veckor. Det blir två spända veckor nu. Jag hade den bästa definitionen av effektivitet som någon de intervjuat haft sa han. De var trevligt att höra.

På vägen till Örebro ringde det en om ett annat jobb jag sökt. I en klädbutik som säljare i Mariebergs köpcentrum. Så jag ska dit på onsdag på intervju. Det ska bli skit skoj. Håll tummarna för mig!

Ikväll blir det kebabpizza och film. Först en promenad med Bacci i skogen.

Ha en trevlig helg alla!


Snööööööööööö

Det är närmare en meter snö ute nu. Snövallarna är enorma. Så här mycket snö har det inte ens vart i fjällen de senaste åren när jag vart dit. Kan det sluta snöa nu?

Haha, å lilla Bacci kan inte göra sina behov som hon vill. Nu när det är så mycket snö kan hon inte hoppa ut i den, för vallarna är för stora. Hon kommer inte över. Stackarn.

Ikväll blir det badminton. Lite röra på sig lek.

Konsumentpsykologi

I morse när vi klev upp kollade jag av någon anledning mailen. Det brukar jag inte göra på morgonen. Brukar bli frukost först men i morse var det de första jag gjorde. Och tur det! Jag har kommit in som reserv på kursen i Konsumentpsykologi. Skit skoj. Jag ville verkligen komma in på den och det gjorde jag. Ska bli skoj. Ja de var bara att slänga i sig frukosten och åka iväg till Eskilstuna. Föreläsning från 13.15-16.00. Så de kommer jag ha på torsdagar fram till mars.

Jag hann med lite shopping också eftersom tåget var framme 12.00 redan. En prickig grå t-shirt och en svart kjol med snörning i midjan från Monki och en svart kort tight kjol från H&M. När jag kom hem frågade älsklingen om jag ville ha sommar? Eh, jo det vill jag. Jag vill kunna ha kjol.

Ikväll blir det Plankstek

Yes, nu väntar jag bara på att Rolle ska komma hem från innebandyn. Sen ska vi iväg till Athena(?) och käka. Har ätit där tidigare och det är alltid lika gott. En plankstek ska det bli för min del. Lyxmiddag idag!

Annars har jag inte gjort så mycket idag, läst igenom min sista engelska uppgift. Nu måste jag svara på alla frågor bara. Jag har vart och handlat och så har vi betalt alla räkningar. Ja det var typ det jag gjort idag.

Det har inte blivit någon promenad idag då det snöar ute. Blåser lite grann också. Tråkväder.

Så här ska det vara när det är vinter:



och så här ska det vara på sommaren:

Gina Tricot har bytt modell


Jag tycker det är skit tråkigt att Gina Tricot bytt ut norskan. Hon har jobbat för dem i 7 år och nu har de valt att ta in en yngre brasilianska. Deras koncept, vitt och enkelt i markadsföringen har enligt mig vart ett vinnande koncept. Att ha samma modell genom all marknadsföring är också något som de vunnit på. Nu när de bytt modell tycker jag att de även ska byta koncept. Inte fortsätta på samma bana med en annan person. Det känns inte hållbart. Men vi får väl se om Brasilianskan får stanna. När de försökte byta modell för några år sen sa kunderna ifrån och norske Pernielle Holmboe kom tillbaka. Den här gången behöver hon inte komma tillbaka men ändra då konceptet!

1 ½ år idag

Yes, det har jag och Rolle vart tillsammans. Men så mycket firande blir det inte. Han är i skolan nu och kommer hem vid 16. Jag ska vara i skolan innan 16 så jag kommer inte hinna träffa han innan. Men ikväll när kursen är slut så ska jag brumma hem snabbt. kl 19.45 först! Har lagat en Cheeskake som vi ska gotta i oss.

Min tyska kurs börjar alltså i kväll. Spännande. Hoppas det inte är för svårt. Men det tror jag inte. Det skulle vara gramatiken då. Men nåja, nu har jag viljan iaf!!!


Happy happy many!

Jag fick lön idag. En så mycket fetare lön än jag trott. Helt galet! Min största lön någonsinn. Tack Expert! Fan vad nice. Jag är mega glad. Jag kan inte förstå att jag har så mycket pengar på kontot just nu. Igår var det helt tomt där. haha, ja kul säger jag!

Förrsten så slutade min chef igår. Jag visste ingenting. Fick ett fin tack mess av han och den nya butikschefen börjar på tisdag. Så antingen är det slutet för mig också på Expert eller så kanske det blir en ny start? Jag ska dit imorgon och kolla läget. Undra varför han slutar? konstigt.

Då var jag en jobbsökande tjej igen

Idag har jag sökt ett jobb. Ett jobb jag verkligen vill ha. Jag skrev en skitbra ansökan så nu håller jag tummarna. Ringde dem idag också. Ska ringa dem på måndag igen. Eftersom jobbet är med start omgående så lär ansökningsuttagningen gå rätt fort.

Annars så är läget så att jag ska till Media Markt på min tredje intervju den 29/1. Alltså om en vecka exakt. Det verkar lovande. Men jag måste ju fortsätta söka jobba ifall det inte skulle bli något där.


Uppsala i helgen

Yes, nu har jag nog bestämt mig. Drar till Uppsala på lördag. Ska hälsa på Jossan och Mari. Blir där över natten. Vette tusan vad vi ska göra men skulle gissa på att det blir utgång. Kanske vi besöker mitt gammla jobb? Ska bli riktigt skoj. Saknar dem och framför allt staden. Jag gillar Uppsala starkt!

Nu ikväll ska jag ta och göra klart näst sista engelska uppgiften. Sen blir det lite badminton också tror jag. Om min arm vill. Har fortfarande ont i den sen vi var och vaccinerade oss.
Nu plugg! tja!

Hand sköna party kuvert

Önskar mig dessa just nu: Sen vill jag gå på fest.


Från Lindex 199kr

Från Gina Tricot 149kr

Promenad i snöstormen

Har precis kommit hem från en promenad. Jag och Bacci följde Roland till innebandyn och sen gick vi ett extra varv. Men det snöar och blåser ute, inte så skoj. De är lite Ålandsväder känns det som. Jag är lite trött på snön nu, tycker den kan försvinna och det bli sommar igen.

Annars idag så har jag vart till arbetsförmedlingen, skulle fixa min a-kassa, men jag vart inte så mycket klokare där. krångligt det där. Nåja, har fått iväg pappren idag iaf och så mycket mer kan jag inte göra just nu. Måste vänta på att jag får ett intyg från min finska a-kassa, som jag tydligen hade. Därför allt krångel. Hoppas jag får nå pengar sen iaf. Nu i januari klarar jag mig men i feberuari så behöver jag få. Annars har vi inte gjort så mycket mer idag. Jo skickat iväg ett formulär för att bli franchistagare har jag också gjort. Jag har en liten idé som jag hoppas går igenom.

Nu ska jag vänta till Roland kommer hem från bandyn, sen blir det middag. Idag blir det Kasslergratäng med paprika.

Hemma i Arboga igen ♥

Helgen på Åland var fartfylld. Vi lämnade först Bacci i Knivsta på vägen till båten. Vi stannade i Norrtälje och käkade pizza på ett av de bästa pizza ställena jag vet. Lyx sallad till förrätt och frukt till efterrätt, det ingår!! Pizzan är också skitgod! Den här gången hann vi dock inte med någon efterrätt eftersom vi hade lite små brottom till båten.

På fredagen sen hade jag lite kalas med tårta som morsan bakat. Gott gott. Fick god middag på kvällen och efter det drog vi till Madde och Hampus. Där spelade vi spel och drack öl. Tog det rätt lugnt och laddade inför lördagen.

Lördagen blev det fest. Förfest hos Benny. Galen taxi färd in till stan och fuldans på Arken. Skoj var det och Arken är alltid Arken.

Söndagen blev tuff. Gungade som vanligt på båten. Men jag klarade mig från att spy. Var dock nära ett tag. Sen hämtade vi Bacci i Kvista och åkte hem. Hon blev jätte glad när vi kom efter henne. Men hon hade nog haft det bra hos sin mamma och de andra hundarna. Nu vilar hon i soffan. På rygg, med tassarna i vädret. Tok söt!

Nu ska jag laga middag, ikväll blir det Krämig pasta med bacon och pesto.

What to do?

Nu har vi käkat en jäkla god middag. Kött bit. Mumms!
Tårta har vi ätit också. Gott gott!

Vad ska vi hitta på ikväll då? Jag och Roland vill göra nått fartfyllt. Inte så mycket dricka men någon öl är okej. Imorgon vill vi festa. Vem har fest imorgon??

Åååååååååååååland :)

Imoron drar vi till Åland. Det känns som evigheter sen. Älsklingen fixade en överraskning åt mig :) tack Rolle du är bäst!!

Veterinär besök

Idag ska jag till veterinären med Bacci. Hon ska få sin andra rabiesspruta. Så hon närmar sig Åland. Efter sprutan skall det gå 120 dagar, sen får hon åka till Åland. Runt den 10 maj får hon alltså åka då om jag räknat rätt. Tills dess, håll till godo alla på Åland som vill se vårt lilla busfrö.


My day on friday

Arå så är det. Vare sig jag vill eller inte. Men på fredag blir jag 24.
När faen fyllde jag 22??

Nåja det lär väl inte bli nått märkvärdigt. Sitter väl antagligen bara hemma som vanligt.

Lite bitter, jo, men bara lite. Jag vill ha brakfest med 20 pers och hög musik!

Så här glad vill jag vara.

och så vill jag ha ett band som spelar på min fest. Som när jag fyllde 18.


Långpromenad

Bacci ligger helt utslagen i vår soffa just nu. Vi har vart ute på en promenad tidigare. Det blev lite längre än jag hade tänkt från början, men det var så fint och skönt väder ute så jag måsta passa på. Var nog ca -10 grader ute bara. Nu har solen gått ner och det är mörkt ute. Dagarna går fort nu.

Håller just nu på och pluggar det sista i Engelskan. Skulle vara skönt att bli klar med den nästa vecka. Så det blir nog lite mer plugg ikväll och lite Dice. Måste tjäna pengar på nått också. Roland pluggar också för fullt just nu, projekt och tenta nästa vecka väntar för honom.

Till middag ska jag idag laga Chili con carne. Har aldrig lagat det själv förut då jag inte är ett så jätte stort fan av det men det ska nog bli gott.

tjo och tjim!

Goa- Indien

Jag och Roland är sjukt sugna på en resa dit. Kanske det blir en. Måste kolla upp lite saker först bara. Det är inte så speciellt dyrt i alla fall.

Sun, sun, sun!!! ♥

Tänk att få fira 1½ år där? Det röstar jag på! ♥

Lediga dar

Igår åkte julen ut, vi var och handlade och jag bokade klipp och färg tid. Det var typ veckans planer. Städa också då, och tvätta, men det gjorde jag i tisdags(?). Minns inte dagarna längre. Men det är så skönt att vara ledig. Så vad ska vi hitta på idag då? Roland är i skolan så jag får roa mig med Bacci. Tror jag ska ta och plugga lite Engelska så kursen blir klar innan jag ska sätta igång med Tyskan.

Bacci har i alla fall gosat ner sig i soffan nu. Hon är mjuuuuk. Tvättade henne i veckan så nu luktar hon, ej hund.

Tjao


Året var 2009

Januari:
-Inledes med en förkylning
-Jag skulle lära mig äta paj, men kan nu säga att jag inte blivit bättre på det
-Jag fyllde år och tillbringade dagen i sängen då jag var sjuk igen
-Vi var till Romme med Johan, Jimmy & Therese
-Började plugga eftersom jag inte fick något jobb
-Jag och älsklingen firade ½ året i Tallin
-Var till Hamburg på släktkalas

Februari:
-Festernas fest. Vi hade en väldigt lyckad Medåkersfest
-Månaden bestod av plugg, baka och festa
-Var -20 grader ute ett tag
-Jag var till Göteborg. Hälsade på Tessan och var på Camillas födelsedagsfest

Mars:
-Mamma fyllde 50 år
-Bakade ännu mera
-Vårsolen tittade fram
-Jag och Roland åkte till Teneriffa och andades sommar

April:
-Vi bilade till Hamburg och andades vår
-Var till Åland en sväng
-Min visdomstand började krångla, drog ut den
-Började jobba på golfen igen

Maj:
-Pluggade och jobbade
-Pendlade mellan Åland och Köping
-Min mage började krånga, som sedan visade sig vara magkatarr
-Köpingsfesten
-Roland och jag flyttade från Köping

Juni:

-Började kolla efter lägenhet i Arboga
-Flyttade till Åland över sommaren
-Spelade fotboll & golf
-Var till Kumla på inflyttningsfest
-Postrodden
-Jag och Rolle drog till Åbo på minisemester
-Vi var också till Eskilstuna och kollade på Eldkvarn
-Seglade någon runda
-Firade midsommar hos Hanna och Nicko

Juli:
-Fick nycklarna till lägenheten i Arboga
-Lyssnade på Benny & Mia när de spelade i Kärringsund
-Laura kom på besök
-Vi var till Hamburg på Amos Le konsert
-Rolands kompisar från Täby kom på besök
-Mia hade 23-års fest
-Jag hoppade på krycker efter en galen kväll i Kärringsund
-Jimmy & Therese kom på besök och vi gjorde RockOff
-Elina kom på besök och vi gjorde vekligen RockOff osäkert

Augusti:
-Var till Öregrund och spelade golf
-Medeltidsdagarna i Arboga
-Jag köpte ny telefon, fyra år hade jag den innan
-Seglade lite till
-Var på kräftskiva
-Benny & Mia spelade i Kärringsund igen och vi tokfestade
-PAF-open vecka och vi bodde på Hotell
-Rolands kompisar från Täby kom på besök igen
-Jag och älsklingen drog till Dublin och hälsade på Laura

September:
-Började söka jobb och var på några intervjuer
-Flyttade in i lägenheten i Arboga
-Kräftskiva
-Vi bilade till Hamburg och köpte en tv och var på Zoo
-Började läsa Engelska B på Komvux

Oktober:
-Slutade jobba på golfen
-Började träna på Friskis och Svettis
-Var till Marre & Viktor i Stockholm på fest
-Sökte jobb för fullt
-Vi såg Green Day i Globen
-Renoverade en stol
-Vi hade inflyttningsfest och Halloweenfest

November:

-Roland fyllde år
-Vi festade och gick ut i Köping
-Jag jobbade åt Eventjobb
-Vår fina sänggavel vart klarbyggd
-Jag började jobba på Expert Stormarknad i Västerås
-Var på arbetsintervju till Media Markt

December:
-Baccardi, Bacci flyttade hem till oss
-Jobbade i princip hela månaden
-Gosade med Bacci
-Var på arbetsintervju 2 till Media Markt
-Vintern kom till Arboga
-Firade jul i lägenheten
-Firade nyår hos Peter & Mary med hela gänget

Jag har haft ett underbart år kan jag konstatera efter denna summering. Jag var sjuk i början men sen inte en enda gång på hela året. Vi gjorde många resor; Teneriffa, Hamburg x4, Tallin, Dublin, Åbo, Göteborg och Romme m.m. Nu håller jag tummarna för att 2010 blir lika bra.

Fudge Brownies

Idag har jag bakat. Ser gott gott ut. Har inte smakat än. (Äntligen får jag vara hemmafru igen.)

Fudge Brownies

orkar inte blogga

bara så ni vet!

RSS 2.0