Göteborg (uttalas Göööööötebååårg på dialekt)

I helgen skall jag dra ner till Götet. Skall bli riktigt nice att dra ner dit över en långhelg. Jepp, kommer hem på måndag först. Orsaken till att jag ska dit är för att en kompis från tiden i Borås fyller år. Hon har ställt till med fest. Och jag bangar ju inte för fest, så det var klart att jag skall dra dit. Och det är på tiden! Har inte vart ner sen vi slutade på THS.

Förhoppningsvis får jag träffan en annan kompis från Borran på fredag också. Det skulle vara trevlig. Var allt för länge sen nu. På lördag när festen är lär jag få träffa några till. Najs bajs! (jag är inne i en najs bajs period tror jag, skriver det hela tiden). Under min vistelse i gbg skall jag bo hos Tessan. De är alltid lika roligt.

På lördag är det alltså som gäller. Ser framemot det massor. Middag och hela köret blir det på en krog. Kommer bli så roligt!

Det jobbiga och tråkiga är att jag kommer att vara utan Roland i hela 3½ dag. 3 nätter. Hur ska jag klara det? Kommer sakna han tok mycket. Han ska på kryssning och roa sig på lördag, så sånn tur är sitter han inte bara hemma och väntar iaf. Jag kommer längta ihjäl mig efter han. ♥

The Simpsons, programmet att somna till

Roland har ibland väldigt svårt att sova. När vi vart tillsammans så var han van med att lägga sig först 2-3 på nätterna. Jag brukade gå och lägga mig vid typ 23. Jag steg upp tidigare än vad han var van med. Vi har försökt att kompromissa det där lite. Vi kanske går och lägger oss vid 24 nu, tillsammans. Han lite tidigare än han är van med och jag lite senare. Men då kommer ju problemet. Han kan inte somna så tidigt på kvällarna. För ett tag sedan märkte han att man kan kolla på Simpsons via nätet. Vilket är kanonbra då det är ett program som han tydligen somnar lätt till. Homers bekymmerslösa liv och Barts busiga liv. Så nu förtiden får han åtminstone sova ibland. Mot tidigare väldigt sällan.

Så har ni problem med att somna på kvällarna, kolla på Simpsons.
(jag somnar till allt) Det är märkligt hur det kan skilja sig så mycket från person till person.   

Blommor från fina!



Roland skulle köpa rökt makrill idag på Hemköp när vi kom från Arboga. Jag väntade utanför eftersom vi hade en kasse från ÖB med oss. Han hittade dock inte någon makrill, den var slut. Jag som aldrig ätit det och skulle få prova. Roland gillar det som fan. Men iaf. när han kom ut från Hemköp hade han köpt en liten blomma till mig istället. Så söt blomma och så söt pojke. På bilden syns även inbjudan till bion imorrn. Ljuset som är med på bilden vägrar brinna. Konstigt! Eftersom det inte vart någon makrill så blir det istället kebabtallrik för mig och plankpizza för Roland.

Nu mat!! slut!


Förhandsvisning av Slumdog Millionaire



Imorgon skall jag och Roland gå på förhandsvisningen av Slumdog Millionaire i Västerås. Det bästa av allt är att det är en gratis inbjudan vi fått. Popcorn och dricka ingår även! Det ska bli riktigt nice! Har aldrig vart på nått sånt tidigare. Filmen har även vunnit 8 Oscars så den måste ju med andra ord vara bra. Den nya storfilmen!


Musik musik

Jag är inne i en period för tillfället. En period utan musik. Jag lyssnar nästan aldrig på musik längre. Varför inte? Det finns ju så mycket bra musik. Det enda jag lyssnar på är om Roland spelar nått på sin dator. Jag hänger inte alls med i musik världen längre. När jag bodde i Borås levde jag på musik. Lyssnade hela tiden och gick på massa konserter. Jag saknar det. Skärpning nu Lina.

Vad är det senaste inom rock/pop/indie världen jag inte får gå miste om?
ps. Mando Diaos nya album har jag.

Fettisdagen

Idag har jag sovit. Länge. Det var skönt och behövligt. Sen blev det lite plugg.
Skulle baka en äppelkaka idag var det tänkt men sen kom jag på att de är ju idag man ska äta semlor och det gillar ju Roland. Så jag cyklade till Hemköp och handlade grejer för att baka det också.

Så idag har jag bakat semlor och äppelkaka.


Roland fick mandelmassa på sin och jag satte på drottningsylt på min. Gillar inte mandelmassa.


Äppelkakan skall vi spara till imorgon. Rolands pappa skall få den för att han var snäll och var hunvakt åt Eppu när vi var på fest.

Varför har inte McDonalds hemkörning?

Roland är hungrig och sugen på donken. Men det är långt dit. ca 3 km. hm..

Grannen har fest, eller inte grannen men någon i huset. Massa småbarn som firar att de har sportlov tror jag. Borde inte de ha däckat vid den här tiden?

Imorgon ska jag ta sovmorgon. Är trött och behöver det. Sen ska jag plugga, baka äppelkaka och tvätta. Se på Desperate Houswives kanske.

Tjo faderittan.......

Fest

Tentan gick på skit så det firar vi med fest.
Ikväll ska vi till Peter och Mary på middag och vad som händer sen vet jag inte. KLAS vill se på melodifestivalen men det vill nog inte vi andra.

Kanske kvällen slutar på puben i Arboga?

Skål! Bjuder på en fest bild.


Anka på vift


Tyskland bilder

Har glömt att lägga upp bilderna från när vi var till Tyskland senast. Vi var dit på 145 år kalas. Rolands farbror (tror jag det var) med fru som fyllde år.


hamstern klämmer bröst genom armen

plugg plugg plugg.. har tenta på lördag.. i ekonomistyrning.. jag kan inget.. det är skit svårt..

Det är en hamster här.. han är jätte söt.. han lagade mat åt mig idag. God köttfärspaj och grekisk sallad. mumms! Och vitlöks bröd. Jag hade köpt godis och en trisslott åt hamstern. Det gillade han. Surt skall de vara.

Plugget ja. Hur ska jag hinna lära mig allt tills på lördag? Jag som alltid tyckt om att plugga gör inte det längre. Jag vill göra nått annat nu.

Inte utanför kommungränsen.

Läste en en bra krönika av Zandra Lundberg som jag tycker ni andra också ska läsa. Iaf alla Eckeröbor.

Inte utanför kommungränsen- Zandra Lundberg

SAAB

Jag tycker det här med SAAB är jävligt tragiskt. Jag hoppas verkligen på att de inte går i konkurs. Att GM vill dumpa SAAB förstår jag och att Sverige inte vill hjälpa SAAB förstår jag också. Men hur ska man lösa det? Det är jävligt svårt. Får SAAB pengar av staten kommer de räcka för tillfället men det tar slut och en ny kris uppstår.
Det är så många som drabbas av en konkurs. Alla anställda på SAAB och alla underleverantörer. Vi alla drabbas. Allt för många människor kommer bli arbetslösa.

Ja det är ett dilemma. Hoppas de löser det på bästa sätt. De är nu mångmiljonärs VD:en sätts på prov.

<3 R

Jag saknar! Tur att vi ses imorgon igen. ♥

Åland en snabbis

Skall åka till Åland en sväng i kväll. Kommer tillbaka till Köping imorgon kväll. Måste dit med hunden. hej hej!

Tenta vecka

På lördag har jag tenta i Ekonomistyrning. Det var länge sen jag hade en tenta nu. Jag har glömt bort hur jag pluggade till tentor. Första året i Borås behövde jag göra ett par omtentor. Andra året inte en enda. Jag ändrade studieteknik och allt gick så mycket bättre. Nu kan jag dock inte plugga på det sättet eftersom jag läser distans. Hur ska jag lära mig nu? Jag har svårt att koncentrera mig. Hittar på massa annat som behöver göras istället.

Idag är det tisdag, har alltså 3 hela dagar kvar att plugga på. Kommer de räcka? Om inte annat blir det omtenta. Nu ska jag försöka gå tillbaka till plugget. Nu behöver jag inte blogga eftersom jag redan gjort det. En sak mindre att tänka på som jag kan göra.

159-års fest!

Tack alla som kom på festen. Det var skit roligt. Hela kvällen var lyckad, med mat, Jesus tal, kronorna, hela havet stormar och sing star. Det värsta var nog dagen efter när jag vaknade och var fullare än när jag gick och lade mig. Det kändes konstigt. Men fy fan vad roligt jag hade. Ni som inte kom, ni missade nått kan jag lova!

Här kommer några bilder Roland har tagit. Jag såg inte en skymt av kameran på kvällen. Jag är alltså inte med på någon bild. : P



Arosfortet

I fredags var jag, Roland och Laura till Västerås och lekte lite på Arosfortet. Det fungerar lite som Fångarna på fortet som gick på tv förut. Det var en massa rum som man skulle lösa olika uppdrag i. Det var rätt svårt men skit roligt. Ett tag skrattade vi så mycket så vi nästan börja gråta. Det var när Laura föll 2 meter rakt ner för att de var mörkt och vi inte såg nått. Sån tur var gjorde hon säg inte illa. Det måste helt klart köras igen tycker jag. Som en liten förfest eller bara tävling helt enkelt. Nått att styra ihop kanske?

Här är några bilder.  De blev inte så bra bilder, vi använde mest kameran till att lysa med när de vart mörkt i rummet.


Festernas fest

På lördag är det dags. Det kommer bli riktigt skoj känner jag på mig. 159 år fyller vi, 6 st personer. Det blir mat, bål och lekar. Singstar bland annat. Håller på och tankar nya skivor för fullt nu. Hoppas de hinner bli klara och vi kommer på hur man ska bränna och få de att funka. Laura kommer hit från Dublin. Tessan kommer från Göteborg. Madde kommer från Åland och sen kanske Emma kommer också. Det kommer bli naice bajs det! Sen är det massa tokiga Arboga och Köpings bor på festen. De gillar att festa och de gör jag med. Så på lördag firar vi!! Wieee

Mycket plugg

Just nu är det rörigt. Det är inte alls bra här hemma. Jag vet inte vad det är men det är inte som det brukar.

Jag har tok mycket plugg känns det som. Egentligen är det inte mycket men eftersom jag har svårt att lära mig blir det mycket. Jag är en av alla som måste läsa allting minst två gånger för att förstå nått. Jag har precis läst klart en bok. Jag har inte lärt mig ett dugg. Nu är det meningen att jag ska göra en analys med diskussioner kring innehållet i boken. Hur ska jag kunna det när inte vet vad jag läst? Men de löser sig nog.

Sen har jag en till kurs där jag ska läsa två kapitel på engelska innan nästa vecka. Sen följer en uppgift på dessa kapitel. Jag suger på engelska!

Jag har också ett grupparbete för tillfället. Men det går faktiskt rätt bra. Vi har en jätte bra grupp. Alla är delaktiga och försöker lära och hjälpa till. De känns bra. Men jag tror jag kommer hamna efter där. Men det vill jag inte, jag hatar sådana personer som bara glider igenom ett grupparbete. Jag ska inte bli en sån.

Nåja, jag har till på torsdag kväll/fredag morgon på mig, då kommer Laura hit och det lär inte bli nå plugg då. Det är roligt att Lauris kommer hit. Hoppas allt hinner bli som vanligt innan det bara.

Bild utmaning

Jag blev utmanad av Mari.

  • Gå in i mappen där du har dina bilder
  • Gå till den sjätte mappen
  • Välj ut den sjätte bilden i mappen
  • Publicera bilden på bloggen och skriv något om den
  • Utmana sedan 6 andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att de är utmanade
Här kommer min bild:



Det här är från min och Rolands inföyttningsfest i Köping. Johan som tittat bort och Klas i vit piké. De var en mycket rolig kväll minns jag. Mycket folk och många fulla personer.

Nu utmanar jag:

Madde

Mia

Laura

Emma

Benny

Tette

Foton från tallin resan


Bilder

Roland och jag har ju köpt en kamera så det kommer bilder från våra resor snart. Måste få in dem på datorn först bara.

Home sweet home

Nu var man äntligen hemma för att stanna i några dagar. Hamburg var.... tyskt. De var roliga dagar med Rohde släkten. Annorlunda minst sagt men bra.

När vi kom dit var det iskallt i huset eftersom det inte är någon värme på. Så det vara bara att börja elda i spisen och varmt blev det. skönt! På fredagen var jag och Roland och spelade tennis mot hans farbror med barnbarn. Det var roligt. Vi förlorade dock. Sen for vi till Hamburg. Strosade runt i Hamburg och dess butiker. Fanns massa fint. Sen när det närmade sig kväll åkte vi till Reperbahn. Ja, hm de var ju ett ställe för sig. Spännande. Mycket folk och mycket fest. Allt för många horor. Unga horor, usch jag tycker det där är läskigt. Förstår inte hur man kan jobba som hora. Vi gick in i konstiga butiker som sålde allt från skor, kläder, assocearer till sexleksaker. Det blev ingen porrklubb eller stippklubb för oss.

Lördagen var festen som vi åkt dit för. 145 år (tror jag) de fyllde. Middag och party började kl 12.00 på dagen. God mat och god dricka. Många drack sig fulla. Tyskar festar på ett helt annat sätt än vad vi i Sverige gör. På kvällen fortsatte festen och vi åkte till Hamburg med några av Rolands yngre släktingar. Utgång på Reperbahn. De var minsta sagt spännande. Ojoj. Ett minne för livet. Sååååå mycket folk. De är annat än Nygatan på Åland mitt i vintern det. Det var roligt.

Söndagen ännu en släktmiddag och lite jobb på gården. Annars lugn bakisdag med bowling och biljard (jag vann allt). Vi var ut och åt på ett ställe vi åt på sist när vi var där. En tallrik kött för två personer, de var otroligt gott och mycket mat. Mumms!

Måndagen gick åt till den sista shoppingen och hemfärd. Jag köpte ett par skitsnygga skor. Ett par vinröda med klack. Perfekt till utgång. Jag handlade också en t-shirt med Batman tryck. Skit snygg och passar mig perfekt, jag som älskar att spela lego Batman på PS2. På reperbahn köpte jag lite smycken, ett pärlhalsband och ett par vita örhängen med en ros på. Skit snygga! Så jag är jätte nöjd med resan. Nu blir det plugg i några dagar innan jag/vi åker till Åland.

RSS 2.0