Rygg ont

Ajaj i min rygg idag. Har jobbar endast 2 timmar och har redan ont i ryggen av att sitta. Undra hur de här ska gå? Har 6 timmar jobb kvar och sen ska jag till Sverige. Jag ska köra bil till Arboga. Sitta i ca 3 timmar till alltså. Kommer få kramp eller nått och köra i diket.

Jag är trött på att ha ont i ryggen. Jag har haft det i över 2 år nu. Jag vill bli frisk men ingen kan hjälpa mig.

Lugn fredag

Jag gjorde i princip inte nått igår efter jobbet. Var lite halvtrött men lite öl sugen endå. Jag var och fikade med Madde till Nordins där halva Eckerö satt och tog de lugnt. Ingen som skulle göra nått speciellt. Många som jobbar idag. Efter det åkte jag hem och segade vid datorn. Fixade lite på bloggen men suck vad jag är kass på det. Allt tar så länge och de blir inte som jag vill. Jag är fortfarande inte nöjd med designen men just nu orkar jag inte bry mig. De får se ut som de gör. Någon som vill hjälpa mig?

Ikväll skulle de va gott med någon öl. Jag jobbar dock imorgon igen så inget krog eller stan. Bara öl! Om någon är sugen?

Inget Ellos köp

Det blir inte badrumsmöblerna från Ellos. Inte skåpet som ska vara ovanför toaletten iaf. Det passade inte. Vi kan inte ha sånt då skåpet ovanför handfatet är för stort. Men kommoden som de så fint heter kanske de blir. Vi har inte bestämt oss än. Någon som vet var man kan köpa billig enkel och snygg kommod? IKEA har ej, inte Jysk eller Bauhaus heller. De är alla sådana som man bygger ihop med handfatet och sån kan inte vi ha.

Svårt, svårt, svårt. I min värld är det svårt!

När jag precis började min Engelska B kurs kändes det som att de här är ju lätt. De här kommer jag fixa. Varför reducerade jag bort kursen i gymnasiet?

Jag tar tillbaka det. Nu förstår jag varför. Jag är inte gjord för språk och gramatik. Jag kan inte ens svenska gramatiken och då skojar jag inte. Presens? Vad är det? Jag är värdelös.

Håller just nu på med engelskan. Försöker plugga och göra uppgifterna. Men jag kan inte. Jag vet inte vad jag gör fel. Men inget är rätt. Regler och regler jag blir galen.

Jag behöver en privatlärer! Någon som kan ge mig några lektioner?

Och jag som hade tänkt lära mig tyska. De är nog bara att glömma!


Badrumsmöbler från Ellos.se


Detta handfatskåp funderar vi på att köpa.

Denna hylla som man har "ovanför" toaletten kanske det också blir.

Så här ser det ut på riktigt. Snyggt va? Jätte praktiskt om man har litet badrum som vi har. Igen. Vi hittade förresten ett badkar i källaren i vårt förråd. Det finns numera inne i lägenheten =)


Vår blivande hatthylla



Vi fyndade denna hatthylla på Myrorna i Västerås för 100kr. Då var den grön. Nu är den vit med svarta detaljer efter lite ompyssling. Snart på en vägg i Arboga. Nöjd!

Vårt snygga köksbord! Längar efter att få äta där!


Guten morgen

Jag vill lära mig tyska. De är inte ett svårt språk. Det måste va möjligt?
Varför vill jag lära mig tyska? Jag gillar Tyskland. De är ett fint land. Alla människor är så lugna och vänliga där. De har stora städer med mycket befolkning. Det finns också mycket jobb där.

Jag skulle kunna tänka mig jobba där ett tag. Men för att de ska gå behöver jag kunna tyska. Jag läste en termin i högstadiet så lite ord kan jag men inte mycket.

Roland och hans pappa har hus i Hamburg och de skulle behöva renoveras. Ett stort hus. Vi vill renovera det. Men då måste vi va i Tyskland en längre tid. Kanske när Roland är klar med skolan. Då kanske jag kan lära mig tyska samtidigt?

Först ska jag klara av engelskan den här terminen. Engelska B it is!
 

Vi var på zoo i Hamburg


Mamma elefant. Man fick mata dem om man villa.


Bebis elefant. (Den var inte så liten om man jämför med en människa)


Pappa elefant. Kolla in bajsen. Stora som tusan.


Rödrumpade apor. Fanns massor av dem. De gillade nötter.


Små skogsmyror. De hade en myrstig också. Det var alltså helt vanliga skogsmyror (för oss då).


Ministruts


Lama, de spottade inte på oss. =) De hade helt otroligt mjuk päls. Goooos!


En söt liten gnagare. Påminde om Ekorre.


En sovande tiger.


Lata, gamla och stora bjässar.


Fina bergsgetter.


Lejonkungen och hans dam



Lejon hålan


Stolt härskare


En giraffbebis


Giraff familjen


Titt ut!


Ett svin med långa öron


Zebror och strutsar


Flamingos


Björnar som kramas

Dessa är några djur av alla vi såg, fanns hur mycket som helst. De fanns bland annat också minigrisar, grisar, åsnor, ponnys, getter, hjortar, små snabba djur som liknade hjort, pingviner och massor av fåglar.
Det är andra gången jag är på ett zoo inom ganska kort tid. De andra var på Teneriffa. Dessa två som vi vart på är helt olika. I Hamburg var det mer "nordiska" djur inte så jätte exotiska som på Teneriffa. Jag tycker de är jätte skoj att kika på olika djurarter, de finns så många olika sorter ute i världen. Tänk att få jobba på ett och mata dem? Goooooos! (Lite farligt kanske)

Home again

Tjenare! Nu är vi hemma från Tyskland och det är jobb som gäller i några dagar.
Imorgon ska jag berätta om resan. Är lite för trött får det nu. Det är elefanter och giraffer inblandat :)

Jag var tvungen att åka tidigt från Arboga idag då det inte går någon sen färja på tisdagar. Suck! Jag vart också tvungen att vänta i Stockholm i 2 timmar. Men de löste jag med lite shopping.
Tänkte jag skulle gå till Gina Tricot och handla lite men jag kom inte så långt. Han till H&M, några sko butiker och Monki. Jag älskar Monki och deras sortiment, helt galet och snyggt!

På H&M köpte jag en grå mönsterstickad tröja, skit snygg, en lila t-shirt och ett vanligt vitt linne. Det blev inte några skor då jag inte riktigt hittade några som var perfekt. Jag var inte på skohumör. Jag som normalt älskar skor. I Tyskland hade de massa fina. På Monki köpte jag också en grå stickad tröja, men inte alls lik den från H&M. Den här är kortare och inte mösterstickad.

Vi hörs imorgon! Nu ska jag se One Tree Hill som haft säsongstart medan vi vart borta.


auf Wiedersehen

Jetzt gehe ich nach Deutschland und ist ein Bier!
Tschüss


En liten H&M beställning

Paljettklännig 199;-

Mintgrön byxa 98;-

Kjol 199;-

Shorts 79,50;-

Väska 99;-

Med 100kr i rabatt så blev det endast 614,40;- för allt detta. Billigt och snyggt!

Det var en tjocktröja jag var ute efter men hittade ingen snygg. Får ta och shoppa de i Tyskland istället.


Min otroligt duktiga kusin



Jag älskar den här låten. Och Benny gör den BÄTTRE än Håkan Hellström. Min åsikt då!

Madonna- Celebration



♥ Madonnas bästa låt enligt mig. Har inte riktigt gillat henne. Men den här är bra!


Party and PAF Open


Dublin in pics.


Ses i morgon ♥

Roland åkte hem idag. Jag är kvar på Åland. Måste jobba. Men det är bara i morgon till jag ska jobba. Så jag åker faktiskt hem imorgon. Sen på tisdag åker vi till Tyskland, Hamburg. Vi ska bila ner. Eventuellt köpa en TV och ta hem ett vitrinskåp. Handla öl ska vi så klart också göra. Jag tror vi ska gå på Zoo. Jag skulle villa gå på tivoli men Roland gillar inte direkt saker som har med höjd att göra. Nåja, vi blir där hela veckan så vi hinner säkert hitta på massor.

Ikväll ska jag ladda upp bilder. Lovar!

Personalvetare

Det tror jag är min grej! De ska jag söka.

Vad tror ni?

Logistik är också kul. Men hittar inget program i närheten av Arboga.

singing and dancing

Lite småbakis idag men inte alls så farligt. Var värre att komma upp ur sängen bara. Men det gick och nu jobbar jag för fullt.

Eh, typ surfar.

Hälsopedagog? Kan de va nått för mig? Är jag pedagogisk?

Tattooooo

Min kompis Mia har gjort sin första tatuering och jag blir fruktansvärt frestad jag också. Jag skulle villa göra min 4:e. En Sleeve skulle jag vill ha. Men jag vet att det inte är någon bra idé så det kommer inte att bli av.



Dessa två tycker jag var skitsnygga motiv! Den understa skulle jag välja att ha i färg.

Kräftskiva

Ikväll är det dags för kräftskiva. För mig blir det dock rätt lugnt, lite vin och några öl, ska jobba helgag i morgon. Det ska bli gott med kräftor faktiskt. Synd att de blir så kladdigt av dem. De är typ endla planerna vi har för helgen. Hinna med att spela lite golf också kanske. Annars typ jobbar jag hela helgen. 9-18 alla dagar.

Ska försöka hinna med att ladda upp lite bilder från Dublin också. Eh, på lördag kanske?
Blir på Åland till måndag. Men som sagt, jobb hela tiden. Måste tjäna cash.

Inget jobb

Bara för att ett jobb är så eftertraktat i dagens läge behöver de inte betyda att de som anställer ska vara dryga. Jag fattar inte VARFÖR de aldrig kan höra av sig. Man vill ju veta. Även om du fått jobbet eller inte.

När jag var på intervju i veckan så sa han att HAN skulle höra av sig med besked på fredag eller senast måndag. I måndags hade han inte hört av sig. Då ringde JAG till han. Inget svar. Jag lämnade meddelande på telefonsvaran att jag undra hur de gått och att han vänligen kunna höra av sig. Men nä!

Samma sak med de andra jobbet som jag i princip hade fått. Jag skulle höra av mig till han förra veckan för att träffas då jag var i Arboga. Jag ringde han, inget svar, lämnade meddelande på telefonsvaran, han ringde aldrig upp.

Asså skulle de ringa idag och säga att jag fått jobbet skulle jag inte ta det. Ett företag som inte visar respekt för de ansökande tycker inte jag är värda bra personal. De skulle kunna ta och se över sin rekryterare istället.

(eller ja kanske jag skulle ta det med tanke på att jag är i stort behov av ett nytt jobb)

Ska vi plocka körsbär i min trägård? Du och ja. Tra lalla la.

Flytt dags igen. Bilen är packad. Rucklet är tömt. Nu är det så här. Jag är trött på att packa. Att bo flyttandes. Nu tänker jag inte flytta på ett tag. Kosta vad fan det vill men det är inte värt det. Blir det Ålandssommar nästa år så får lägenhet vara kvar med alla grejjer. (Förutom kläderna då) Eh som tar upp hela bilen typ. I veckan ska jag gå igenom och slänga. Eller byta?? Någon som vill gå på klädbytar dag? Jag älskar kläder! Kan de vara för att jag inte tycker om att vara naken? Nä jag tror snarare att mitt klädbehov har utvecklat de andra.

Blir i Arboga nästa vecka men kommer till Åland i helgen igen. För kräftskiva och jobb.

Under veckan ska jag hinna med:
-Få besked om jobbet jag sökt
-Om jag inte får jobbet, besöka Örebro och ett annat jobb jag redan fått om jag vill ha det
-Fixa ordning i lägenheten
-Fixa bredband
-Fixa TV kanaler
-Tvätta
-"Städa" bort lite kläder
-Beställa en Engelska B kursbok
m.m

One more day

Har en dag kvar att jobba nu. En halv dag, sen åker jag till Arboga igen. 07.00-13.00 ska jag jobba och sen direkt till båten.

Ska bli skönt att åka hem. Äntligen!
Alla våra grejer har tydligen blivit flyttade till lägenheten också. Tack Klas och Roland. Känns skönt att jag inte behöver börja med det nu när jag jobbat så många långa dagar. Jag bjuder på en hembakad a´la Lina paj till dig Klas som tack för hjälpen. Och dig med Roland. ;)

Kaffe kick

Eh, var lite skakis ett tag. Ingen kontroll över händerna. Kaffet ägde dem. De är fortfarande lite skakit men om ett tag måste koffeinet vara borta tycker jag. Det mycket folk på jobbet nu. Alla kommer på en gång. När färjan kommer in. Sen är det typ dött. Är alltid så. Vart är alla ålänningar?

Vad ska man göra ikväll då? Det blir nog lugnt. En fika på Nordins med Madde är typ planerat. De är allt. Sen sova.

Fotbollsträning

Efter att ha vilat min fot i ca 2 månader efter den rejäla stukningen så är den nu hel. Jag kände inte av den alls på träningen vilket var väldigt skönt. Vart lite orolig dock när jag fick en fet stämpling rakt på den foten. Det kändes ett tag men sen gick det över. Pusst! Fick dock senare ett knä i mitt lår. Ajaj, de där 90kg (medelvikt) snubbarna är inte att leka med. Så en lårkaka kommer jag antagligen att få. De gör ont som fan och är svårt att gå. Nåja roligt var det.

Vita Converse

























Köpte ett par vita Converse igår. Nedsatta till 49€ vilket är billigt för Converse. Tänkte att de får kompencera när det inte blev några Dr Martens.


Arbetsintervju

Jag sökte ett jobb för ett tag sen. Som Butikschef till en butik i Örebro. Trode absolut inte jag skulle ha någon chans. För ung och inte tillräckligt erfaren inom den branchen, men med bra utbildning. De ringde i tisdags.

De ville att jag skulle komma på intervju. Så igår var jag på intervju. 

Det är en ganska stor svensk kedja. Med butiker i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Vilken det är tänker jag inte säga än. Det var 190 pers som sökt jobbet och vi var 10 som fick komma på intervju. På fredag får jag veta hur det gick för mig.  

Intervjun gick bra. Jag tror han gillade mig och det var inte alls nervöst. Så nu håller vi tummarna till på fredag!   


catching up some blogg time

Dublin var fint!
En fruktansvärt dyr stad. Dyrare än Åland. Allt var typ dyrt. Öl, mat, dryck, kläder m.m
På torsdagen när vi kom dit var väl kl typ 00.00 lokal tid. Eftersom det var vår första gång i Dublin måsta vi inleden den med en Guinness. (Roland och Laura drack Guinness, jag nått annat) Fan vad mätt man blir i magen av den ölen! Jag fick i mig tillräckligt många Guinness under helgen endå sen. Jag är nog inte ett så stort fan av den ölen men den är okej. Sen fortsatte helgen i ölens tecken.

Fredagen inledde vi med Guinness Storehouse. En fabrik där de tillverkar ölen. Det var rätt intresant faktiskt. Helt underbar utsickt över Dublin var det högst upp i tornet, där hade de också en bar som de bjöd på öl i. Satt där och njöt ett tag utav utsikten och de fina vädret. Vi hade tur med vädret, det var sol nästan hela tiden när vi var ute. En skur fick vi på oss, typ sista dagen tror jag det var. Vi var för trötta för shopping den dagen, så vi drog hem och förfestade och käkade Tacos. Sen drog vi ut på pubrunda. Besökte ett antal pubar (4,5?) 

Lördagen sov vi en stund och sen drog vi iväg och shoppade. Vi hittade två butiker som hade humana priser så där shoppade vi alla tre lite granna. Jag köpte 2 linnen, 2 par leggings och 2 par tights. Skulle haft ett par Dr Martens tänkte jag men de var lite dyra. För dyra! Sen drog vi ut till kusten. Där matade vi sälar och kollade på den fina utsikten. Vi fick se en lite lantligare stil av Irland. Grönt, bergigt och fint! Vi fick också se en otäck olycka, men den tänker jag inte berätta om, vill bara glömma den. Idioter finns det i vår värld! Sen blev det utgång på kvällen igen. Inte lika många pubar den här kvällen, 3 kanske (?), men mer alkohol.

Söndagsbakis och besök på min kusin Johnnys fartyg. Han bjöd på mat och visade oss runt. När jag blir 60-80 år gammal vill jag också ut och kryssa runt i världen. Sen drog vi hem till Arboga!

Dublin var fint.
Mycket var stängt på grund av finanskrisen.
Alla åker taxi där. Galet mycket taxibilar!
Det såg typ ut som England. Likadana hus och stil.
God öl.
Dyrt!
Men helt klart ett ställe att åka till.  

Hemmmmma på Åland!

Det har hänt massor. Kommer en update imorgon!
Orkar inte nu.

Dublin
Arboga
Jobb intervju

m.m

återkommer imorgon.. tjo!

RSS 2.0