Citron- och marängtårta

Portioner: 8
 
INGREDIENSER
3 äggvitor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm ättiksprit (12 %)

CITRONKRÄM
2 citroner (knappt 1 dl saft)
 3 äggulor 2 dl socker
100 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde

GARNERING

50 g blockchoklad

Gör så här
Vispa äggvitorna till ett riktig fast skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret under vispning, lite i taget, och vispa till en blank marängsmet. Rör i vaniljsockret och ättikan. Markera två rundlar på en bakpappersklädd plåt ca 20 cm i diameter. Bred ut marängsmeten i rundlarna. Grädda mitt i ugnen i 100°C, ca 11/2 tim. Lossa försiktigt marängbottnarna och låt dem kallna.

Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Blanda citronsaften med äggulor, socker och matfett. Sjud till en tjock kräm under omrörning. Låt krämen kallna och rör i citronskalet. Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner grädden i krämen.

Lägg ihop marängbottnarna med kräm mellan och ovanpå. Grovhacka chokladen och strö den över. Servera tårtan nygjord med kaffe, te eller ett glas saft.



Den här tårtan skall jag baka imorrn till min födelsedag. Visst ser den god ut? Ni får komma och smaka på torsdag om ni är snälla.

Kommentarer
Postat av: Skäggig hustomte

Nejdå, det ska tant Lina inte göra, för den är redan färdigbakad =)



Grattis på födelsedagen, love you <3

2009-01-15 @ 01:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0